10 + 1 χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους!

2017-12-20 11:39

10 + 1 χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους!

Το Diastixo.gr προτείνει για τις φετινές γιορτές 10 + 1 όμορφα βιβλία που μπορούμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους!

 

Ο ΚαρυοθραύστηςΟ Καρυοθραύστης

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της έναν καρυοθραύστη. Τα μεσάνυχτα, το σαλόνι όπου έχει αποκοιμηθεί η Κλάρα μεταμορφώνεται, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και ποντίκια εισβάλλουν στο δωμάτιο. Η κούκλα Καρυοθραύστης προσπαθεί να σώσει το κορίτσι και αντιμετωπίζει γενναία τους ποντικούς. Ο νονός της Κλάρας τον μεταμορφώνει σε πρίγκιπα και μαζί οι δύο νέοι φεύγουν για να ανακαλύψουν τη χώρα των Ζαχαρωτών, όπου ετοιμάζεται ν' αρχίσει μια ξέφρενη γιορτή, γεμάτη όμορφες μελωδίες και χορούς.

Ένα συναρπαστικό παραμύθι, βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.

Ο Καρυοθραύστης
Βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι
Διασκευή: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφηση: Μαρίνα Στελλάτου
Διάπλαση
40 σελ.
ISBN 978-960-567-139-6
Τιμή: €15,00

 

Έξι στολίδια ταξιδεύουνΈξι στολίδια ταξιδεύουν

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί.

Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια...

Έξι στολίδια ταξιδεύουν
Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού
Διόπτρα
88 σελ.
ISBN 978-960-605-386-3
Τιμή: €15,00

 

Τα φυλλαράκια των ΧριστουγέννωνΤα φυλλαράκια των Χριστουγέννων

Η γνωστή παρέα, τα Φυλλαράκια, παίζουν και περνούν αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Το βιβλίο περιλαμβάνει, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, πρωτότυπες δραστηριότητες ανοιχτού τύπου, δηλαδή που επιδέχονται περισσότερες από μία απαντήσεις, για παιδιά Νηπιαγωγείου. Οι δραστηριότητες καλύπτουν όλα τα διδακτικά αντικείμενα που ορίζει το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

Τα φυλλαράκια των Χριστουγέννων
Elniplex
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Μεταίχμιο
48 σελ
ISBN 978-618-03-1170-9
Τιμή: €7,70

 

Το κορίτσι που έσωσε τα ΧριστούγενναΤο κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα

Η Αμέλια θέλει να πραγματοποιηθεί μια ευχή που έκανε και ξέρει από ποιον άνθρωπο να το ζητήσει - από τον Πατέρα Χριστούγεννα.

Αλλά η μαγεία στην οποία θέλει να πιστέψει η Αμέλια έχει αρχίσει να σβήνει κι ο Πατέρας Χριστούγεννα έχει πάρα πολλές έγνοιες στο κεφάλι του για να πραγματοποιεί ευχές. Ταραγμένα ξωτικά, ταράνδους που πέφτουν από τον ουρανό, θυμωμένα τρολ, αλλά και την τρομερή πιθανότητα... να μην έρθουν τα Χριστούγεννα.

Η Αμέλια, όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Και όπως θα ανακαλύψει ο Πατέρας Χριστούγεννα, αν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα Χριστούγεννα, μάλλον δε θα καταφέρει να τα σώσει μόνος του...

Το κορίτσι που έσωσε τα Χριστούγεννα
Ματ Χέιγκ
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Κρις Μόουλντ
Πατάκης
410 σελ.
ISBN 978-960-16-7250-2
Τιμή: €14,40

 

Το σακίδιο των ΧριστουγέννωνΤο σακίδιο των Χριστουγέννων

Αυτό το γιορτινό σακίδιο είναι ιδανικό για τα παιδιά που θέλουν να περάσουν τέλεια όπου κι αν πάνε! Οι μικροί μας φίλοι θα βρουν μέσα τέσσερα φανταστικά βιβλία με τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες και τις πιο χαριτωμένες σελίδες για ζωγραφική και σχέδιο! Επίσης, θα βρουν πάνω από 1.000 γιορτινά αυτοκόλλητα για πολλές ώρες διασκέδασης και δημιουργίας!

Το σακίδιο των Χριστουγέννων
Ψυχογιός
ISBN 978-618-01-2206-0
Τιμή: €9,90

 

Paw Patrol: Χαρούμενα κουταβοχριστούγγενναPaw Patrol: Χαρούμενα κουταβοχριστούγγεννα

Τα Κουταβάκια είναι εδώ για να γιορτάσουν χαρούμενα Χριστούγεννα! Γιορτάστε μαζί με τον Ράιντερ και όλη την κουταβοπαρέα.

Paw Patrol: Χαρούμενα κουταβοχριστούγγεννα
Με πάνω από 60 αυτοκόλλητα
Συλλογικό
Πεδίο
31 σελ.
ISBN 9789605469795
Τιμή: €3,99

 

Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος;

Περιπέτειες διασκεδαστικές με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ είναι οι περιπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στον νεογέννητο Χριστό, ώσπου...

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι από τρεις καταξιωμένους δημιουργούς που συνεργάζονται και μας παρουσιάζουν μια ανατρεπτική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με αμεσότητα και άφθονο χιούμορ. Ένα βιβλίο που μπορεί να καθιερωθεί ως η νέα κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους!

Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;
Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Εικονογράφηση: Γιάννης Κόττης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουρουπός
Ίκαρος
ISBN 978-960-572-209-8
Τιμή: €14,90

 

Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε για να μείνει!Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε για να μείνει!

Είναι στρουμπουλός, χαρωπός
και οδηγεί έλκηθρο!
Είναι ο Αϊ-Βασίλης, ναι, ο Αϊ-Βασίλης
και ήρθε στο σπίτι μας να μείνει.
Τα ξωτικά του σ’ όλα τα δωμάτια τριγυρίζουν
και οι τάρανδοί του κάνουν κακά ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ
και γεμίζουν τον καναπέ με δαγκωνιές.
Θα καταφέρει ο Αϊ-Βασίλης τάξη να βάλει
για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι;

Ο Αϊ-Βασίλης ήρθε για να μείνει!
Timothy Knapman
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Chris Chatterton
Παπαδόπουλος
32 σελ.
ISBN 978-960-569-608-5
Τιμή: €12,50

 

Χιονίζει…Χιονίζει…

Σ’ ένα μικρό αγροτόσπιτο ζούσε κάποτε ένας γέρος. Είχε τόσο λίγα ζώα που μπορούσε να τα μετρήσει στα δάχτυλα του ενός χεριού του.

Κοντά στον στάβλο φύτρωνε ένα μικρό δέντρο. Ο γέρος το φώναζε Δέντρο. «Γεια σου, Δέντρο» έλεγε κάθε φορά που περνούσε δίπλα του...

Ώσπου ένα βράδυ, καθώς αποκοιμιέται γλυκά στην πολυθρόνα, ονειρεύεται πως χιόνισε και μια απαλή άσπρη κουβέρτα σκέπασε όλο το αγρόκτημα.

Μικρά χεράκια θα χαρούν ανασηκώνοντας τις κρυψώνες για να βρουν τα ζώα, και μαζί με τον γέρο της ιστορίας, θα στολίσουν το δέντρο και θα ευχηθούν σε όλους Καλά Χριστούγεννα!

Χιονίζει...
Eric Carle
Εικονογράφηση: Eric Carle
Καλειδοσκόπιο
24 σελ.
ISBN 978-960-471-110-9
Τιμή: €11,90

 

Γράμματα από τον Αϊ-ΒασίληΓράμματα από τον Αϊ-Βασίλη

Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Αϊ-Βασίλης βρίσκεται στη μεγάλη του αποστολή. Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει και τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω! Και τώρα; Τι γίνεται με τα παιδιά που τον περιμένουν; Τι γίνεται και με εκείνα που ποτέ δεν τον περίμεναν; Τι συμβαίνει και είναι όλα χαρούμενα το πρωί; Νοιάζεται κανείς στ’ αλήθεια για το δώρο του Αϊ-Βασίλη;

Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη
Κατερίνα Ζωντανού
Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου
Μεταίχμιο
40 σελ.
ISBN 978-618-03-1087-0
Τιμή: €12,20

 

Το ρολόι του Αϊ ΒασίληΤο ρολόι του Αϊ Βασίλη

Παραμονές Πρωτοχρονιάς! Στο χωριό του Άγιου Βασίλη οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό. Αλλά κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη… Κι αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να τους αποκαλύψει το μυστικό, για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά κόσμου! Θα καταφέρουν, άραγε, οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την ωραιότερη γιορτή του χρόνου;

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας: τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.

Για παιδιά από 5 ετών.

Το ρολόι του Άι Βασίλη
Βασιλική Μαύρου
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Σαΐτης
32 σελ.
ISBN 978-960-487-317-3
Τιμή: €8,70

 

001 patakis eshopΒρείτε όλα τα βιβλία 
στο βιβλιοπωλείο 
των εκδόσεων Πατάκη

 

 

πηγή : diastixo.gr