1 στους 4 άντρες δηλώνει πως έχει… «περίοδο»!

2015-11-25 16:00

men periods

Ένας στους τέσσερις άντρες πιστεύει ότι βιώνει κάθε μήνα «περίοδο» όπως μια γυναίκα, εμφανίζοντας συμπτώματα όπως κράμπες, κούραση, νευρικότητα, λιγούρες και ευερεθιστότητα.

Η έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα vouchercloud.co.uk και περιελάμβανε 2.412 άτομα - άντρες και γυναίκες- που διατηρούσαν μόνιμη σχέση για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, ένας στους τέσσερις άνδρες εκδηλώνουν συμπτώματα που παραδοσιακά έχουν συνδεθεί με την περίοδο. Τα βασικά συμπτώματα που ταλαιπωρούσαν τους άντρες ήταν η οξυθυμία (56%), η κούραση σε μεγαλύτερο από το συνήθη βαθμό (51%) και οι έντονες λιγούρες (47%).

Αρκετοί άντρες δήλωσαν επίσης ότι νιώθουν συνεχώς πείνα (43%), ότι νευριάζουν εύκολα (43%) και ότι έχουν ανεξήγητο φούσκωμα (15%). Μερικοί μάλιστα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι έχουν ακόμη και κράμπες περιόδου (5%)!

Παράλληλα, η πλειοψηφία των γυναικών συμφώνησε πως ο σύντροφός τους έχει περίοδο όπως και οι ίδιες.

Σύμφωνα με τον Δρ. Τζεντ Ντάιαμοντ, που έχει ασχοληθεί αρκετά με την «αντρική περίοδο» οι γυναίκες λειτουργούν με βάση τις ορμόνες τους ενώ οι άντρες χρησιμοποιούν τη λογική τους. Όμως και στους άντρες παρατηρούνται ορμονικές διακυμάνσεις που επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, θυμού, ερωτικής διάθεσης και ευερεθιστότητας.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com