1 χρόνος covid-19, Απολογισμός Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ανά δομή) Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ιματιοθήκη – Ανταλλακτήριο

2021-06-25 00:55

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης του COVID-19 έκλεισε ένα χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού σε όλα τα επίπεδα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και συνεχίζει.

Τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και η Κοινωνική Ιματιοθήκη /Ανταλλακτήριο, υποστηρίζονται αποκλειστικά από τους κατοίκους, τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, και τα φροντιστήρια,  εδώ και 7 έτη ανελλιπώς. Η ευαισθητοποίηση τους πάντα τεράστια, η δε προσφορές τους έστω και από το υστέρημα, αποτελούν παράδειγμα και συμβάλλουν στην αλληλεγγύη στον μέγιστο βαθμό , γεγονός που δυναμώνει τους συνδετικούς κρίκους μίας κοινωνίας που είναι πολιτισμένη. Η προσφορά όλων γίνεται "κύμα προστασίας" και η Αλληλεγγύη, ο Άνθρωπος για τον Συνάνθρωπο αποδεικνύεται έμπρακτα για ακόμη μία φορά, πανίσχυρη.

·         Από το μήνα Μάρτιο του έτους 2020 έως και τον Απρίλιο του έτους 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 13 διανομές σε αντιστοιχία μία διανομή ανά μήνα ενώ εξυπηρετήθηκαν 315 οικογένειες. Διενεργήθηκαν 86 νέες αιτήσεις και ως εκ τούτου αντίστοιχες κατ' οίκον επισκέψεις διερευνητικές από τις Κοινωνικές Λειτουργούς. Οι διανομές του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου καθώς και Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν κατ' οίκον σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για λόγους περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών.

·         Τα ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ετοιμάστηκε γεύμα 3 ημερών, το οποίο παρασκευάστηκε από το προσωπικό κουζίνας των Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών και με την στήριξη εθελοντών.

·         Την περίοδο του χιονιά, εξυπηρετήθηκαν επιπροσθέτως 294 συμπολίτες μας, με υποστήριξη δυο οχημάτων και συνδρομή σε επίπεδο αγορών, διατροφής, φαρμάκων, συνοδειών σε εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και συνέχιση της καθημερινής διεξαγωγής του προγράμματος Β.σ.Σ.

·         Επιπλέον, εκτελέστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζεται να εκτελούνται rapid test για covid-19 για όλους τους δικαιούχους όπως και για όλο τον πληθυσμό και τους εργαζόμενους.

·         Πραγματοποιείται διανομή καθημερινού συσσιτίου ανελλιπώς σε 40 οικογένειες.

·         Σημαντική η υποστήριξη των 75 τοπικών εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων της πόλης μας αλλά και των 12 εταιρειών που συνεργάζονται μαζί μας.

·      Πολύτιμη η υποστήριξη των μαθητών των τοπικών μας σχολείων που πάντα στηρίζουν την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

·         Προσφέρθηκε βοήθεια και σε 20 οικογένειες άπορες από τον Λίβανο, εφόσον υπήρξε η δυνατότητα.

·         Συνεργαστήκαμε με το « Ίδρυμα Νιάρχος» και το « Όλοι μαζί Μπορούμε» ενώ γίναμε παράλληλα αποδέκτες της χορηγίας ενός νέου καταψύκτη από επιχείρηση φροντιστηρίου και ενός ψυγείου.

·         Παραλάβαμε και συνεχίζουμε καθημερινά τις προσφορές από συμπολίτες μας ανώνυμα και επώνυμα, ενώ τα σχολεία της πόλης στήριξαν με την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

·         Πραγματοποιήθηκαν 38 αποστολές από την Κοινωνική Ιματιοθήκη /Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, σε φορείς και Ιδρύματα τόσο στην Αττική όσο και στην Υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συρία, Λίβανος) ενώ παράλληλα εξυπηρετεί καθημερινά κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να την επισκεφτεί

·         Το Πάσχα πραγματοποιήθηκε BAZAAR για την στήριξη ασθενούς άπορης συμπολίτισσας μας η οποία δίνει μάχη για την ζωή της.

-       Με αγάπη και περίσσιο μεράκι ετοιμάστηκαν από το προσωπικό των βρεφονηπιακών Παιδικών σταθμών του Δήμου μας, καλαθάκια της αγάπης, με πασχαλινά εδέσματα και συνοδεύτηκαν από χειροποίητες κάρτες που επιμελήθηκαν οι ίδιες οι παιδαγωγοί παρά την αναστολή λειτουργίας των δομών και παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντα τους στην επέκταση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.

-     Όμορφες κάρτες και στεφάνια δημιούργησαν τα μέλη μας του Κρίκου ΚΔΑΠ ΑμεΑ τα οποία προσφέρθηκαν στο προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ

-     Πραγματοποιήθηκε το 1ο Bazaar βιβλίου, το οποίο συνεχίζεται, τα έσοδα του οποίου καλύπτουν ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

-      Πραγματοποιήθηκε δράση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα σκυλάκια στις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από την φωτιά

-    Είχαμε την χαρά να είμαστε όλοι μάρτυρες σε γάμο δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο οποίος τελέστηκε στον χώρο του Οργανισμού από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας.

-      

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ