Όλγα Κεφαλογιάννη: Μείωση έως και 50% στον εσωτερικό τουρισμό

2014-08-06 16:40

Ακόμα και το 50% φτάνει η μείωση του εσωτερικού δανεισμού σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Mega.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω». Παραδέχθηκε επίσης πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Όσο για το αιφνίδιο κλείσιμο του ρωσικού tour operator φάνηκε καθησυχαστική. Τόνισε πως η ρωσική πλευρά προτίθεται να καλύψει όσους έχουν υποστεί ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου.

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη υπάρχει η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης από τη Ρωσία για τις ζημιές που προκάλεσε η πτώχευση του ρωσικού tour operator.

Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα» και τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μία σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.

Προσδιόρισε τέλος περί τους 8.000-10.000 τους Ρώσους πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται στη χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά.

πΗΓΉ : www.bankwars.gr