Ταλαιπωρία στα γκισέ των τραπεζών για τον «ακατάσχετο λογαριασμό»

2014-07-31 15:35

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους που θέλουν να επωφεληθούν της εφαρμογής  που δημιουργήθηκε για να προστατεύει  τα πρώτα 1.500 ευρώ του λογαριασμού τους από το μακρύ χέρι της εφορίας...
 

Κι αυτό γιατί, όπως φάνηκε από χθες που ενεργοποιήθηκε η σχετική εφαρμογή οι πολίτες θα πρέπει να περάσουν μια βόλτα και από την τράπεζα.

Έτσι, οι φορολογούμενοι που θέλουν να δηλώσουν ένα λογαριασμό που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων για τα πρώτα 1.500 ευρώ, μπορούν να μπουν στην υπηρεσία από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία "Υπηρεσίες προς πολίτες". Αφού συμπληρώνουν την αίτηση - κάνοντας προηγουμένως χρήση των ειδικών κωδικών πρόσβασης στο σύστημα - πρέπει να τυπώσουν το αποδεικτικό και να το υποβάλουν στην τράπεζα, καθώς, όπως ενημερώνονται, το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί «για τις δικές της ενέργειες».

Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν αυτή τη διαδικασία μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οπότε και θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία.

Πηγή: protothema.gr