Στα χαρακώματα δικαστές και κυβέρνηση

2014-12-05 17:52

alt

Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον δικαστές και κυβέρνηση, όπως εκτιμούν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι. Στον απόηχο της έντασης που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την καθυστέρηση της επιστροφή των αναδρομικών τους ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος αναρτά στην επίσημη σελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου email το οποίο φέρεται να έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα πριν από δυο εικοσιτετράωρα, με δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιστολή (το αγγλικό κείμενο) αναρτήθηκε παρά το γεγονός πως δεν προέρχεται από επίσημη ενημέρωση αλλά από πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους δημοσιογράφοι και δημοσίευσαν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2/12/2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Νομικοί αλλά και πολιτικοί κύκλοι ανέφεραν πως στην ενέργεια του κ. Ρίζου αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια του δικαστικού σώματος για την κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έκαναν λόγο για προσπάθεια παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα.

Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο διευκρίνιζαν ότι πρόθεση του Προέδρου ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων του με αφορμή ζητήματα που εκκρεμούν στο Δικαστήριο αλλά και όσων ενδεχομένως κληθούν να επιλύσουν.

Πηγή : www.thessalianews.gr