Σαμαράς: «Εκλογές το 2016 και νέο Σύνταγμα το 2017»

2014-11-14 16:15
Σαμαράς: «Εκλογές το 2016 και νέο Σύνταγμα το 2017» 
«Στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την οποία διαβεβαίωσε πως θα εξαντληθεί η κοινοβουλευτική τετραετία. 
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως έως το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. «Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας Αναθεώρησης», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και δυναμική και σημείωσε πως αυτό είναι το αληθινό πεδίο συναίνεσης. «Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά» είπε και κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ολοκληρώσουν την πρόταση της Ν.Δ. το αργότερο σε ένα μήνα.

Ο κ. Σαμαράς είπε πως προσβλέπει σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και επεσήμανε πως θεωρεί τη συμβολή τους απαραίτητο συστατικό στοιχείο για μια αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού μας Χάρτη, αντάξιας και της συνταγματικής μας ιστορίας και της κρισιμότητας των καιρών.
Πηγή : www.briefingnews.gr