Πρόκριση για Ολυμπιακό και Πανιώνιο στον όμιλο της Παναχαϊκής

2015-01-08 16:08
Πρόκριση για Ολυμπιακό και Πανιώνιο στον όμιλο της Παναχαϊκής  Στο κύπελλο
 

Ολυμπιακός και Πανιώνιος είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους «ερυθρόλευκους» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και τους «κυανέρυθρους» τη δεύτερη στον 1ο όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της, Βίτορ Περέιρα, η πειραϊκή ομάδα είχε διάθεση αλλά δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Ταύρου ήταν ακατάλληλος ακόμη και για αγώνα ερασιτεχνικών σωματείων.

Παρόλα ταύτα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στη νίκη σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πρώτα στο 16ο λεπτό με πέναλτι του Φορτούνη που καταλογίστηκε σε χέρι του Κακαρά και εν συνεχεία με κοντινή προβολή του Διαμαντάκου στο 83΄, από γύρισμα του Γιαννούλη.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ύστερα από πλασέ του Ντοσεβί η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Μπότου αλλά το γεγονός δεν έγινε αντιληπτό από διαιτητή και βοηθό, ενώ στο 47΄ η κεφαλιά του Γκαζαριάν σταμάτησε στο δοκάρι.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στην Παναχαϊκή, την οποία νίκησε με το ευρύ 4-0 χάρις στον οίστρο του διδύμου Κολοβού - Γιάννου, οι οποίοι σημείωσαν από δύο γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 19΄ ο Γιάννου με διαγώνιο σουτ από πάσα του Κολοβού, ενώ στο 53΄ ήταν και πάλι ο σέντερ φορ των «κυανέρυθρων» που πήρε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κάργα, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ο Κολοβός ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα στο 54΄ ενώ στο 56΄ ο ίδιος «έγραψε» το 3-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 67΄ ο Γιάννου.

Η τελική κατάταξη: Ολυμπιακός 7, Πανιώνιος 5, Παναχαϊκή 3, Φωστήρας 1.

Πηγή: naftemporiki.gr