Πρόβλεψη για τον καιρό Αττικής από 30/12 έως 2/01

2014-12-29 19:31

Να ξεκινήσω με μια παρατήρηση, οι πολικές αέριες μάζες τώρα κατεβαίνουν από την Σκανδιναβία, άρα ακόμα δεν ξέρουμε τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στα 850. Επίσης τα μοντέλα, μας έχουν τρελάνει σχετικά με τον υετό.

 

Τέλος πάντων, η κακοκαιρία στο νομό Αττικής θα αρχίσει από τις πρώτες νυχτερινές ώρες της Τρίτης, στην αρχή τα χιόνια θα περιορίζονται στην κορυφή της Πάρνηθας και αργότερα προς το απόγευμα στην Πεντέλη, στον υπόλοιπο νομό θα έχουμε βροχή και στα βόρεια προάστια χιονόνερο..

 

Προς το βράδυ κατά τις 8 παρά τέταρτο (πλάκα κάνω) οι πρώτες νιφάδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια, χιονόστρωση δεν θα έχουμε.

Αυτή θα περιορίζεται στα 700 με 600 μέτρα. Αλλά όσο θα περνάει η ώρα θα κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα.

 

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής ο περισσότερος υετός θα βρίσκεται στο νομό από τις βραδυνές ώρες της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωϊνές της Τετάρτης, εκεί πλέον θα έχουμε και χιονόστρωση στα βόρεια προάστια από τα 300 μέτρα (Άνω Βριλήσσια) και πάνω. Όσο θα προχωράμε προς την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα η χιονόστρωση να κατέβει και στα 100 μέτρα. Να μην ξεχνάμε όμως ότι θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι δεν θα βοηθήσουν στη χιονόστρωση.

 

Το επόμενο pick του υετού πάντα μέχρι στιγμής, θα είναι από τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, όπου αναμένεται να χιονίσει γενικευμένα και μέσα στην Αθήνα χωρίς χιονόστρωση όμως, στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα κατέβει ακόμα παρακάτω λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν, οπότε θα έχουμε χιονόστρωση και μέσα στα Βριλήσσια.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής αλλά με μειωμένη ένταση.

 

Η θερμοκρασία τώρα από το βράδυ της Τρίτης θα σημειώσει σημαντική πτώση και στην περιοχή μας θα πέσει ειδικά τις βραδυνές ώρες κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα να έχουμε παγετό και ότι χιόνι πέφτει να μένει.

 

Οι άνεμοι στην αρχή θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θα δυσκολέψουν αρκετά τη χιονόστρωση.

 

Τέλος όλα εξαρτηθούν από τον υετό (υγρασία ατμόσφαιρας) εάν έρθει όπως λένε τα μοντέλα τότε θα έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις, στο νομό, άλλωστε ο μόνος καιρός που φέρνει χιόνια στην Αττική είναι ο βορειανατολικός (προσήνεμος) και πάλι το μεγάλο ρόλο θα παίξει το Αιγαίο και η διαφορά θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας.