Ούτε τους γιατρούς πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ

2014-10-15 16:50

Στους γιατρούς που τόσο έχουν χτυπηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης κυριαρχούν οι κεντροδεξιές επιλογές και καταβαραθρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς είναι δυνατόν στην κοινωνία να καταγράφεται επικράτηση του Τσίπρα;

Ασφαλώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση Συλλόγου παίζει ρόλο το πρόσωπο του επικεφαλής μιας παράταξης και βεβαίως οι γνωριμίες που έχει. Έτσι λοιπόν και στον Ιατρικό Σύλλογο την τελευταία τριετία κυριαρχεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ιατρός Γ. Πατούλης.

Ασφαλώς οι γιατροί έχουν πληγεί κι αυτοί από την κρίση και δεν είναι και οι καλύτεροι… φίλοι της κυβέρνησης. Κι όμως, στις εκλογές του ιατρικού Συλλόγου σάρωσε ο Πατούλης και η παράταξή του που πρόσκειται στην ΝΔ. Έτσι, η παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ της οποίας ηγείται ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 36%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη παράταξη "Αγωνιστικό Μέτωπο Ιατρών" με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασκόζο, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 14%. Είναι ο υποψήφιος που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΙΣΑ η παράταξη του νυν επικεφαλής καταλαμβάνει έξι έδρες και ακολουθεί με τρεις έδρες η παράταξη των γιατρών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Γιάννη Μπασκόζο. Δύο έδρες καταλαμβάνει η παράταξη ΝΙΚΗ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ, κ. Γιώργο Ελευθερίου - πρόκειται για έναν από τους πέντε συνδυασμούς του κεντροδεξιού χώρου που παρότι εμφανίστηκε διασπασμένος, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του στους κόλπους των γιατρών. Από μία έδρα λαμβάνουν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΡΣΙ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), οι Ομοιοπαθητικοί γιατροί, οι Νέοι γιατροί κα.

Στην εκλογική αναμέτρηση των δύο ημερών (12 και 13 Οκτωβρίου) ψήφισαν 8.700 γιατροί, με έγκυρα ψηφοδέλτια 8.400. Δικαίωμα ψήφου, δηλαδή χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες, είχαν περίπου 18.000 γιατροί.

Στις προηγούμενες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 γιατροί.

Με απλά λόγια στους γιατρούς που τόσο έχουν χτυπηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης κυριαρχούν οι κεντροδεξιές επιλογές και καταβαραθρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς είναι δυνατόν στην κοινωνία να καταγράφεται επικράτηση του Τσίπρα;

Πηγή : www.antinews.gr