Μποροβήλος: «Οι μεγάλες ομάδες διαθέτουν στρατούς»

2014-11-26 17:20
Μποροβήλος: «Οι μεγάλες ομάδες διαθέτουν στρατούς»
 
facebook share
 
Ο νέος πρόεδρος της Σουπερλίγκας, Γιώργος Μποροβήλος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport-fm, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις ομάδες, αν θέλουν να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος:

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ήμουν επτά συνεχή χρόνια αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κι έλειψα μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν είμαι ο μόνος που τα γνωρίζει. Όλοι τα ξέρουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρό μας, όχι εμείς που αναλάβαμε τώρα, αλλά όλοι μαζί».

Για το πρόβλημα της βίας: «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα της βίας, που είναι ένας καρκίνος για το ποδόσφαιρο, και να έχουμε ειλικρινή σχέση μεταξύ μας. Η βία είναι κατά βάση προϊόν από τις μεγάλες ομάδες που διαθέτουν στρατούς. Εγώ δέχομαι ότι πράγματι υπάρχει ευθύνη της ομάδας και να υπόκειται σε βαριές τιμωρίες. Όμως υπάρχει η ευθύνη του φυσικού προσώπου. Δεν μπορεί κάποιος που έσπασε τα πάντα σε ένα γήπεδο μετά να επαίρεται στην παρέα του, αλλά να μπαίνει μέσα.

Πρέπει να υπάρξουν κανόνες, ώστε όποιος έχει παραβατική συμπεριφορά, είτε ομάδα είτε πρόσωπο, να έχει άμεση τιμωρία και όχι σε βάθος χρόνου. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, είτε δεν τιμωρείται καθόλου, είτε η δίκη κρατά χρόνια και στο τέλος αθωώνεται. Ο προηγούμενος νόμος είχε κάποια προβλήματα. Αν έχουμε τιμωρίες ουσιώδεις σε ομάδες και φυσικά πρόσωπα, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για την καταστολή της βίας».

Για το αν οι οργανωμένοι είναι στρατός των προέδρων ή οι πρόεδροι είναι υποχείρια των οργανωμένων: «Είναι σαν το ερώτημα αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα. Το θέμα είναι πόσο μακριά θέλουμε να πάμε για να λύσουμε το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι οι μεγάλες ομάδες, που έχουν αυτούς τους στρατούς, να τεθούν απέναντί τους, να τους κόψουν κάθε προνόμιο και να δείξουν πως θα είναι αμείλικτοι και δεν θα τους κλείνουν το μάτι σε κάθε δύσκολη περίσταση. Πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ίδιες τις ομάδες πρωτίστως, αλλά με τη βοήθεια του κράτους».

Για τα οικονομικά των ΠΑΕ: «Πρέπει κάποια στιγμή όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια αφετηρία. Όσο οι ομάδες δεν εξυγιαίνονται και ποντάρουν στη φανέλα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Για τις σχέσεις των ομάδων: «Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, ό,τι και να κάνουμε τα αποτελέσματα θα μας αποθαρρύνουν. Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι καλύτερος από το μη συμβιβασμό. Προτιμούμε τη χειρότερη ειρήνη".

Πηγή : www.briefingnews.gr