Με Σαμαρά και Τσίπρα θα συναντηθεί ο Θεοδωράκης

2014-09-30 17:34


«Με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω, να δω τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και μέχρι πού μπορώ να το στηρίξω»

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο BHMA FM θεωρεί υποχρέωσή του να συζητήσει με αυτούς που ο κόσμος τοποθετεί κυριάρχους στο πολιτικό σκηνικό προκειμένου να ανακοινώσει με ποιον θα συνεργαστεί στις προσεχείς εκλογές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι ήρθε για να ενώσει τους Έλληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων. Αν μπει στη λογική "δεν μιλάω με τον ΣΥΡΙΖΑ" ή "δεν μιλάω με τη Ν.Δ.", δεν έχει μέλλον. Είναι ντροπή του πολιτικού συστήματος. Εμείς, λέμε ότι ερχόμαστε όχι για να γίνουμε υπουργοί, αλλά με την καψούρα να βοηθήσουμε τη χώρα. Να της δώσουμε λύσεις, να προτείνουμε κάποια πρόσωπα. Με αυτή τη λογική, η συζήτηση πρέπει να είναι διαρκής και δεν είναι μονομερής. Και πρέπει να γίνεται με αυτούς που ο κόσμος επιλέγει να είναι κυρίαρχοι στο πολιτικό σύστημα».

«Με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω, να δω τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και μέχρι πού μπορώ να το στηρίξω» συμπλήρωσε επαναλαμβάνοντας ένα μήνα πριν τις εκλογές θα συζητηθεί το θέμα στο κόμμα αφού, όπως είπε, «έχω δεσμευτεί ότι, αφού ζητήσω να συζητήσω συγκεκριμένα ζητήματα και πρόσωπα με τα κόμματα εξουσίας – ας τα πούμε έτσι – θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν μου αρέσουν τα παρασκηνιακά και δεν με ενδιαφέρουν τα παζάρια. Με ενδιαφέρει ο κόσμος να έχει μια πλήρη εικόνα για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, διάφανα. Και αυτό θα κάνω.»

Όπως μετέδωσε το MEGA αίτημα για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έχει υποβάλει και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

protothema.gr