Κάνει προπόνηση για το…κόλπο γκρόσο ο “Μεσσήνιος” : Θα παίξει το τελευταίο του χαρτί πριν το ελικόπτερο ή το μπουντρούμι – Αν δεν μαντρώσει 180 “προβατίνες” θα προτείνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού με άλλο “τσομπάνη” !

2014-12-26 00:39

samaras
 

Το «άσο» στο μανίκι του, που θα αποτρέψει την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές αναζητά ο “Μεσσήνιος”.Τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς για να σώσει την παρτίδα και να βρει τους 12 βουλευτές «χρυσάφι» που θα ψηφίσουν για Σταύρο Δήμα και θα βάλουν τέρμα στην πορεία προς εκλογές.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κίνηση «ματ» του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού με διεύρυνση προς την κεντροαριστερά αλλά και προς τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει μόνο με δύο τρόπους:

Είτε με παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού και δημιουργία νέας κυβέρνησης με πρόσωπο κοινής αποδοχής, είτε με ευρύτερο ανασχηματισμό που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» που έχει ζητήσει και ο Β. Βενιζέλος.

Με τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ να είναι ραγδαίες – το σχέδιο να απορροφηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις αντιδράσεις πολλών στελεχών του – στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι να διεμβολίσει αυτό το χώρο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μια ευρύτερη συμμαχία. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς μίλησε για εθνικό κίνδυνο και κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους κινδύνους που υπάρχουν για την οικονομία.

Πηγή : www.makeleio.gr