Η πραγματική ονομασία των Άνω Βριλησσίων.

2013-06-10 22:20

Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές  (έχουμε βαρεθεί είναι η αλήθεια), στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook, για το ποια είναι η πραγματική ονομασία της περιοχής μας των Άνω Βριλησσίων.

Το έχουμε δει σε τοπογραφικούς χάρτες του 1935 και σε μεταγενέστερους, όπως αυτός που σας παρουσιάζουμε σήμερα και είναι του 1965.

Η πραγματική ονομασία λοιπόν είναι Μυρτιά! Ούτε Άνω Βριλήσσια και φυσικά ούτε Πάτημα όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την περιοχή, οι συνδημότες μας αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως βλέπετε στον χάρτη, Πάτημα ονομάζεται ένα πολύ μικρό κομμάτι στην είσοδο της περιοχής.

Και για να τελειώνουμε με τη λέξη Πάτημα αγαπητοί Βριλησσιώτες και Βριλησσιώτισες, Πάτημα ονομάζεται η περιοχή από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αναπαύσεως.

Άλλωστε η πρώην ονομασία του Εξωραϊστικού Συλλόγου ήταν, Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυρτιάς.

Τώρα το πώς χάθηκε αυτό το ωραίο όνομα και έγινε Άνω Βριλήσσια και το χειρότερο Πάτημα, δεν ξέρουμε να σας πούμε.

Άλλωστε δεν είναι η μόνη περιοχή που έχει αλλοιωθεί η ονομασίας της, χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Φραγκοκλησιάς στο Χαλάνδρι που επικράτησε να τη λένε Τούφα!

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν από εδώ και στο εξής να μην χρησιμοποιείται τη λέξη Πάτημα για τη περιοχή μας, αλλά την ονομασία Άνω Βριλήσσια, το όνομα θα μπορούσε κάλλιστα να επανέλθει με μια απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ίδομεν.

Στο χάρτη βλέπετε ότι δεν υπάρχουν πολλοί από τους υπάρχοντες σημερινούς δρόμους, ενώ η οδός Βορείου Ηπείρου, αναφέρεται σαν Ολυμπιονίκη Βασ. Κωνσταντίνου που ήταν η πρώτη της ονομασία, υπάρχουν βέβαια και κάποια λάθη με τις ονομασίες αλλά γενικά είναι πολύ καλή αποτύπωση και πολύ σωστή υψομέτρηση!