Εμπόλεμη ζώνη η Αθήνα -Καταστήματα κατεστραμμένα και λεηλατημένα μετά από το χάος [εικόνες]

2014-12-08 18:43

Σκηνικό από εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η Αθήνα- αλλά και αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας- μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο, στις πορείες για την έκτη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 

Στο κέντρο της Αθήνας, οι καταστηματάρχες μετρούν τις πληγές τους. Σπασμένες τζαμαρίες, επιχειρήσεις λεηλατημένες, καμμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένα φανάρια και πεζοδρόμια διαμορφώνουν το σκηνικό τόσο στα Εξάρχεια, όσο και σε άλλες περιοχές του κέντρου όπου ξέσπασαν τα σοβαρά επεισόδια τη νύχτα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου Αθηναίων, τα συνεργεία καθαριότητας μάζεψαν συνολικά 50 τόνους πέτρες από την περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει αυτοψία, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων για φθορές που προκάλεσαν ταραχοποιοί στις ταράτσες κτιρίων, περνώντας από πολυκατοικία σε πολυκατοικία.
 

Συνολικά η αστυνομία έκανε 296 προσαγωγές και 43 συλλήψεις, μόνο στην Αθήνα. «Οι καταστροφές στο κέντρο μας θύμισαν το 2008», είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας για ανυπολόγιστες καταστροφές στην πλατεία Εξαρχείων, την Ομόνοια και την Πανεπιστημίου.
 

«Δεν είναι άβατο τα Εξάρχεια, δεν μπορούν οι μπαχαλάκηδες να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας. «Η εμπορική δραστηριότητα του χρέους καταστρέφεται συστηματικά από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και καταστροφές» τόνισε από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιώργος Φλώρας.
Πηγή: iefimerida.gr