Γιουρόπα Λιγκ: «Πάγωσε» στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

2014-11-28 15:36

Γιουρόπα Λιγκ: «Πάγωσε» στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός (video)

Παρότι προηγήθηκε με τον Μπεργκ (15’), ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από τη Ντιναμό στη παγωμένη Μόσχα πληρώνοντας τα ατομικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Τριανταφυλλόπουλος (55’ αυτ.) και Ιόνοφ (61’) δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Έσπασαν τα δοκάρια οι Ρώσοι.

Δεν τα κατάφερε στη παγωμένη Μόσχα ο Παναθηναϊκός ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-1 από την πρωτοπόρο Ντιναμό και έμεινε μόλις με ένα βαθμό στον όμιλο του.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν στο 15’ με γκολ του Μπεργκ, όμως στην επανάληψη η Ντιναμό ανέβασε ρυθμούς και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών πήρε τη νίκη με 2-1, ενώ είχε ευκαιρίες για 3ο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά έχοντας δοκάρι στο 4’ με σουτ του Κουράνι, όμως στη συνέχεια η ομάδα του Αναστασίου έγινε πιο απειλητική και στο 15’ προηγήθηκε με ωραία κεφαλιά του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, έκλεισε τους χώρους και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαϊράμι στο 42’. Στον αντίποδα η Ντιναμό είχε μόνο μια καλή στιγμή με σουτ του Βάνκερ που απόκρουσε ο Κοτσόλης.

Στην επανάληψη, ο Πέτριτς απείλησε στο 52’ με σουτ, από φάση που ξεκίνησε από λάθος διώξιμο στην άμυνα της Ντιναμό, η οποία όμως όσο περνούσε η ώρα αύξησε την πίεση της και στο 55’ ισοφάρισε με τυχερό γκολ, καθώς μετά από πλασέ του Βάνκερ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 59’ οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι με σουτ του Μπούτνερ και στο 61’ μετά από λάθος του Μέντες, ο Ιόνοφ έγινε κάτοχος της μπάλας και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Οι Ρώσοι είχαν ευκαιρίες για 3ο γκολ με κορυφαία το δοκάρι του Βαλμπουενά στο 74’ και το χαμένο τετ-α-τετ του Κουράνι στο 78’, με τους «πράσινους» να είχαν και αυτοί κάποιες καλές στιγμές όπως στο 64’ με φάουλ του Νάνο και προσπάθεια του Μπεργκ στο 67’.

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπα, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ, Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72’ Γιουσούποφ), Κουράνι (88’ Προυντνίκοφ).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφύλλοπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (56’ Κουτρουμπής), Μέντες, Λαγός, Δώνης, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ (78’ Κλωναρίδης).

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Μόσχας 15
2. Αϊντχόφεν 7 *
3. Εστορίλ 3 *
4. Παναθηναϊκός 1

* παιχνίδι λίγοτερο

Τελευταία αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό (20:00)

Πηγή : agones.gr