Για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον εισαγγελέα ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

2014-10-06 16:34

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα της Βέροιας τη Δευτέρα ο ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας που παρέσυρε στο διάβα της δεκάδες αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν 30.

Μιλώντας στους αστυνομικούς ο οδηγός, 39 ετών, υποστήριξε ότι επί πολλή ώρα προσπαθούσε να ελέγξει το όχημα του οποίου τα φρένα δεν λειτουργούσαν. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, ο οδηγός φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι αμέσως μόλις πέρασε τα διόδια αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος και προσπάθησε να το σταματήσει μηχανικά κατεβάζοντας ταχύτητα και πατώντας διαρκώς φρένο, και μάλιστα απέδωσε σε αυτό και το γεγονός ότι η νταλίκα έπιασε φωτιά. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί μαζί με τον οδηγό και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Η νταλίκα μετέφερε εμπορεύματα βάρους 19 τόνων. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Πηγή : www.action24.gr