Γεωργιάδης: Θα παραδοθώ αυτοβούλως στον εισαγγελέα

2014-09-24 16:40

pic-0-norm.jpg

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Βουλή μετά τις πρωινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη πως αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ο ίδιος θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

«Η δήλωση αυτή ιδίως όταν εκφράζεται από κυβερνητικό εκπρόσωπο αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση που συνοδεύει το αίτημα του για παρέμβαση του εισαγγελέα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη απαράδεκτη ενέργεια που στόχο έχει να προκαλέσει τραπεζικό πανικό ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ζητεί μεταξύ άλλων να μάθει αν το Υπουργείο θεωρεί σωστό να αποσύρει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο parapolitika.gr επιφυλάσσοντας σκληρή απάντηση στον κ. Μιχελογιαννάκη χαρακτηρίζοντάς τον «βουλευτή του Γιώργου Παπανδρέου», ενώ σε πολύ πιο ήπιους τόνους απευθύνθηκε και στον κ. Αναγνωστάκη προκαλώντας τον να απευθύνει τα ερωτήματα του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η απάντηση του Άδωνη μέσω του parapolitika.gr: «Ως προς τον κ. Μιχελογιαννάκη, τον γνωστό βουλευτή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον οποίο είχε αφιερώσει και μαντινάδα επενδύοντας στην βεβαιότητά του για την καλή του Πρωθυπουργία, μετά τη δήλωσή του σκοπεύω να παραδοθώ στον εισαγγελέα αυτοβούλως. Ως προς τον κ. Αναγνωστάκη επειδή τον θεωρώ σοβαρό άνθρωπο η απάντηση αυτονοήτως είναι ότι βεβαίως εμπιστευόμαστε τις τράπεζες, όσο τηρούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Τον ΣΥΡΙΖΑ όμως πρέπει να ρωτήσει ο κ Αναγνωστάκης ως προς το τι σκοπεύει να κάνει όταν οι Ευρωπαίοι του πουν «όχι» ώστε να ξέρουμε που πηγαίνουμε».

Πηγή : arouraios.gr