Βεργέτης: Ιστορικό παιχνίδι για τον Αστέρα

2014-11-06 14:57

Tο παιχνίδι με την Τότεναμ  (6/11, NS, 20:00) είναι το πιο σπουδαίο στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης όπως δήλωσε σήμερα ο Στάικος Βεργέτης  που επεσήμανε επίσης  πως για τον ίδιο είναι μια ηθική ικανοποίηση που συμβαδίζει με την άνοδο του Αστέρα.

Αναλυτικά μίλησε:


Για τον αγώνα με την Τότεναμ: «Εχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην πόλη μας και στο γήπεδό μας μια ιστορική ομάδα. Αυτό μας γεμίζει με υπερηφάνια και ευθύνη. Το ματς στην Αγγλία μας έδωσε ένα μάθημα, το οποίο οφείλουμε να διαχειριστούμε και να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί.

Εχουμε αναλύσει τα σημεία του αγώνα στο Λονδίνο και ελπίζουμε ότι η ομάδα θα μπορέσει να μικρύνει την ψαλίδα από αυτόν το μεγάλο αντίπαλο. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με μεγάλη ευθύνη, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ δυνατό που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο γρήγορο από το δικό μας. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε σωστά και να απειλήσουμε στην επίθεση».


Για τις απουσίες της Τότεναμ: «Εχουμε δει πολλές διαφορετικές 11άδες από την Τότεναμ. Αλλά έχει τη δομή παιχνιδιού ώστε να μένει ανεπηρέαστη, όπως πρέπει να κάνει μία μεγάλη ομάδα. Ο τερματοφύλακας είναι σημαντική απώλεια, γιατί είναι πολύ καλός».


Για το αν είναι το πιο σπουδαίο ματς στην ιστορία του συλλόγου: «Ναι είναι, γιατί η Τότεναμ είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 10 χρόνια, έχει κάνει άλματα. Ενα μεγάλο βήμα για εμάς είναι και το παιχνίδι με την Τότεναμ».


Για το ματς στο Λονδίνο: «Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν ποδοσφαιρικό θράσος και όχι φόβο και στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό αντιλήφθηκα εγώ».


Για το πώς νιώθει ο ίδιος: «Νιώθω συγκίνηση που αποτελώ κι εγώ συντελεστή της ανοδικής πορείας του Αστέρα. Και μια ηθική ικανοποίηση που μου ανετέθη αυτό το πόστο του πρώτου προπονητή και με εμένα σε αυτό το πόστο η ομάδα συνεχίζει να σκαρφαλώνει».


Για το αν οι παίκτες σκέφτονται πως τέτοια παιχνίδια είναι και ευκαιρία μεταγραφής: «Για μένα είναι νορμάλ αυτό, αν και στην Ελλάδα δεν ακούγεται σύνηθες. Ο καθένας έχει τους δικούς του στόχους και ελπίζει στο καλύτερο».

Πηγή : www.neakriti.gr