Α. Τσίπρας: «αν θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, ιδού η κάλπη»

2014-10-06 16:31

«Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, την Κυριακή, κατά την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ψήφο εμπιστοσύνης», όπως είπε, δεν δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους αλλά την δίνει ο λαός, ανοιχτά, καθαρά μέσα από εκλογές».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ν' αναλάβει τις ευθύνες που θα του εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. «Κι όταν λέω έτοιμοι δεν εννοώ έτοιμοι να διαχειριστούμε τη σημερινή κατάσταση. Αυτό θα ήταν το πιο απλό και για να σας πω την αλήθεια θα μπορούσαμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα από τους φωστήρες που μας κυβερνούν σήμερα. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά, ούτε δική μας φιλοδοξία, ούτε δική μας πρόθεση, η αναπαραγωγή της κοινωνικής αδικίας και της αυταρχικής αναλγησίας. Εμείς δεν θα παίξουμε όπως προσδοκούν και όπως προεξοφλούν ορισμένοι με τους κανόνες του παιγνιδιού που οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Εμείς θα αλλάξουμε τους κανόνες. Γι' αυτό το ξεκαθαρίζω: οι εκλογές δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης πορείας», σημείωσε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τις εξαγγελίες που έκανε κατά την παρουσία του στην ΔΕΘ. .
«Οι αντίπαλοί μας έσπευσαν να βαφτίσουν παροχές, τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων. Στη δική τους λογική το να μη πεθαίνουν από τη πείνα, να μην αυτοκτονούν από την απόγνωση, να μη ζουν στο σκοτάδι και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, είναι φαίνεται παροχή πολυτελείας. Όταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα. Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου – φτάνουν στο σημείο του «τρολ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "μας γυρίζει στα μνημόνια". Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να "τρολάρει" ασυστόλως» ανέφερε, για να προσθέσει ότι «δικαίωμά τους είναι να "τρολάρουν" όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν».
Ο Α. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τα όσα εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. «Στο δίλημμα: Μνημονιακό καθεστώς ή πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο λαός μας θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια αριστερά με σταθερές αρχές και αξίες, χωρίς όμως να περιχαρακώνεται στον εαυτό της, υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τις μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. «Αν ο Σύριζα είχε δει με καχυποψία το ξέσπασμα των αγανακτισμένων στην Ελλάδα, ενδεχομένως οι εξελίξεις να ήταν εξαιρετικά οδυνηρές και οι αποκρουστικές ιδέες του φασισμού να είχαν βρει εύφορο έδαφος ακόμα και μέσα σε αυτό το κίνημα», είπε ο κ.Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η Αριστερά πρέπει στα λαϊκά ξεσπάσματα να είναι παρούσα με τους ανθρώπους και τις ιδέες της. Όχι να τα κοιτάει από απόσταση και με καχυποψία. Ούτε για να τα καθοδηγεί αφ' υψηλού, αλλά να μαθαίνει και να αλληλεπιδρά, μέσα στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες».

Πηγή : www.action24.gr