Α.Τσίπρας: «Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» – Επίθεση σε Σόιμπλε – Τι είπε για τις τράπεζες

2014-12-02 15:28

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει για το αν υπάρχει plan b τονίζοντας πως για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμόσει το plan a

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τρόικας αδιέξοδο. «Υπάρχει πλάνο Α», είπε και διευκρίνισε πως αυτό είναι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση συχνά παριστάνει το λιοντάρι και ύστερα οι δανειστές διαμορφώνουν «ένα κλίμα τρομοκρατίας» με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει «αυτογελοιοποίηση».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις αγορές τόνισε ότι οι «αγορές θα είναι επιθετικές τόσο προς τον Σαμαρά όσο και προς εμένα, εάν δεν λυθεί το ζήτημα του χρέους», ενώ διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ, ασκεί διαφορετική πολιτική από ότι η Γερμανία.

Μάλιστα σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ, υπογράμμισε ότι «δεν θα δώσει την χαρά στην Μέρκελ να της ζητήσει συνάντηση, για να του αρνηθεί». “Αν θέλει την υπογραφή μου ο W. Schaeuble, ας έρθει να μου τη ζητήσει“, δήλωσε
Συνεχίζοντας να βάλλει κατά της πολιτικής του Βερολίνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως “Δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα της Γερμανίας να καθορίζει την τύχη των χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «τα σενάρια τρόμου για έξοδο από το ευρώ τελείωσαν από το 2012» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν θα ρισκάρει τον «ακρωτηριασμό» της για να τιμωρήσει την Ελλάδα.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

“Ο Σαμαράς διεκδικεί την αποστασία των βουλευτών”, κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας
“Η συγκέντρωση των 180 βουλευτών, εάν γίνει πραγματικότητα, θα διεξαχθεί μέσα σε ένα κλίμα εκβιασμού”, επανέλαβε.
“Ο Σαμαράς επί τέσσερις μήνες θα προσπαθήσει να προκαλέσει αποστασίες από τα κόμματα προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, επέμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
“Πάμε σε μεγάλη πόλωση και σύγκρουση”, παραδέχθηκε.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε αυτονόητο το “όχι” του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο Σαμαράς θα έχει την τύχη του Παπανδρέου, εάν επιμείνει στην υπάρχουσα πολιτική.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο  κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε πως οι καταθέσεις στις τράπεζες δεν κινδυνεύουν, καθώς είναι πλήρως εγγυημένες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να αποκτήσει τη στρατηγική του εθνικού συμφέροντος.
“Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν σε συνεργασία με την ΕΚΤ”, πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα επανέλαβε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ευσταθές και δεν κινδυνεύει.
“Όποιος υπονομεύει την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, δεν υπονομεύει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την οικονομία της Ελλάδας”, σημείωσε.

Πηγή : www.bankwars.gr