Αναστέλλεται η καταβολή 2,734 συντάξεων

2014-11-12 16:05

Με εντολή του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, αναστέλλεται η καταβολή 2.734 διαγεγραμμένων συντάξεων των οποίων οι αναγραφόμενοι ΑΦΜ ήταν λάθος.


Όπως διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, πρόκειται για συντάξεις συνολικού ετήσιου ύψους 17,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ανασταλούν μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας που θα διενεργήσουν οι διοικήσεις των ταμείων ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για σφάλματα ή προσπάθειες φοροδιαφυγής.


Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος οι συνταξιούχοι της χώρας δεν πήραν βεβαιώσεις συντάξιμων αποδοχών για το 2013, αλλά βρήκαν έτοιμα και προσυμπληρωμένα τα σχετικά στοιχεία στις ηλεκτρονικές τους φορολογικές δηλώσεις.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων του συστήματος ΗΛΙΟΣ με αυτά της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι από τα 4,5 εκατ. συντάξεις που προσυμπληρώθηκαν, στις 2.734 περιπτώσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,06%, οι συνταξιούχοι προέβησαν σε χρήση της δυνατότητας που είχαν για διαγραφή της σύνταξης από το έντυπο Ε1.

Πηγή : www.prismanews.gr