«Άδειασε» τον Ντινόπουλο ο Δένδιας

2014-09-30 17:18

«Άδειασε» τον Ντινόπουλο ο Δένδιας

Θέση στην κόντρα μεταξύ του Αργύρη Ντινόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων στους Δήμους και τις Περιφέρειες πήρε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης «άδειασε» τον Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα τάχθηκε υπέρ της στάσης της Ρένας Δούρου με την άρνηση να συνεργαστεί με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παίρνοντας το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει παραπέμψει και ορισμένους δημάρχους στον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια:

«Στο δίλημμα μεταξύ δυο συναδέλφων εγώ δεν μπορώ να μπω. Εγώ αυτό που έχω να σας πω γενικά και ξάστερα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει τους νόμους και την κυβερνητική πολιτική. Και εάν θέλετε την άποψή μου, άριστα πράττει. Εδώ το θέμα είναι απλό και καθαρό. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ευρύτερη, ευθεία, έντιμη και σωστή αντιμετώπιση του δημόσιου τομέα».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο δημόσιος τομέας να είναι η «ιερή αγελάδα», την ώρα που οι ελληνικές επιχειρήσεις ματώνουν, ο Έλληνας εργαζόμενος ματώνει και βρίσκεται στην ανεργία. Δεν μπορούν άνθρωποι με πλαστά πιστοποιητικά να παραμένουν στο ελληνικό δημόσιο. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα υπάρχει διαφωνία. Υπάρχει απλώς μια διαφορετική τοποθέτηση. Μέχρι εκεί.

Όλα αυτά τα πράγματα τελικά έχουν πολύ περιορισμένο χρονικά ορίζοντα και πολύ γρήγορα θα λυθούν. Το θέμα είναι να λύσουμε την ουσία του προβλήματος. Και ποια είναι η ουσία του προβλήματος; Να λύσουμε το θέμα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Οι σοβαροί δημόσιοι υπάλληλοι που βάζουν πλάτη στον τόπο και στην οικονομία και στην κοινωνία να ενθαρρυνθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουμε πολύ καλό προσωπικό στο δημόσιο τομέα. Εδώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε μερικούς εξαιρετικούς υπαλλήλους που θα τους ζήλευε ο ιδιωτικός τομέας.

Αλλά και αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους πρέπει να τους «ξεφορτώσουμε» απ’ ό,τι το πολιτικό σύστημα στην ευρύτητά του τους έχει φορτώσει στην πλάτη τους με παρανομίες όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορούν και αυτοί να δουλέψουν και να προσφέρουν στην κοινωνία».

Πηγή : www.4news.gr