Χρυσή Αυγή: Νέο βίντεο με ναζιστικούς χαιρετισμούς και «Η Γερμανία πάνω από όλα»

2015-01-23 15:15

Στη δημοσιότητα έφερε σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» ένα βίντεο, που αποτελείται από αποσπάσματα μιας συναυλίας – συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής με τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Γιώργο Γερμενή, ή «Καιάδα» όπως τον αποκαλούν στο βίντεο και το συγκρότημά του.

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες.

Το βίντεο ξεκινά με τον τραγουδιστή – ομιλητή να φωνάζει:

«Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!»

Στην επόμενη σκηνή ακούγεται ο παρουσιαστής να παρουσιάζει τον «Καιάδα» (Γιώργο Γερμενή) και κάποια σύνθεσή του που είναι «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή», ενώ στο βίντεο βλέπουμε οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος να κρατούν δύο σημαίες, μια των Ες-Ες και μια της Βέρμαχτ, δύο σωμάτων δηλαδή του ναζιστικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αργότερα, ο παρουσιαστής ζητάει να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Σε όλη τη διάρκεια που ακούγεται ο ελληνικός ύμνος, οι χρυσαυγίτες κρατούν υψωμένα τα χέρια τους.

Αμέσως μετά βέβαια ανεβαίνει στην σκηνή μια κοπέλα η οποία αναφωνεί τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, «Deutschland, Deutschland über alles» («Η Γερμανία πάνω από όλα»), με φόντο πάλι την πολεμική σημαία του Τρίτου Ράιχ με τη σβάστικα, την οποία κρατά με καμάρι ο τραγουδιστής – ομιλητής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι στίχοι αυτοί του ύμνου είναι απαγορευμένοι στη Γερμανία, αλλά αποτελούν το σήμα κατατεθέν των πιο σκληρών ναζί σ’ όλο τον κόσμο. Οι χρυσαυγίτες υψώνουν πάλι το χέρι τους στον ναζιστικό χαιρετισμό και κραυγάζουν ρυθμικά «Sieg Heil», αυτή τη φορά στα γερμανικά, ακολουθώντας το παράγγελμα που τους δίνεται από τον παρουσιαστή-φαλαγγάρχη.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή : www.aftodioikisi.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com