Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε λεωφορειακές γραμμές των δυτικών και βορείων προαστίων

2014-12-12 16:42

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Σε αλλαγές διαδρομής και ονομασίας οχτώ λεωφορειακών γραμμών θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών προκειμένου πλέον να τροφοδοτούν σταθμούς του ΗΣΑΠ. 

 

Η λεωφορειακή γραμμή Β8 (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς  Πατησίων – Μάρνη – 3ης Σεπτεμβρίου. Η νέα γραμμή 619  (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ- Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΣΤ. Α. ΠΑΤΗΣΙΑ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία –  Τέρμα στην οδό Ζέας (Νέα Ζωή, Μεταμόρφωση).

Η λεωφορειακή γραμμή 444 (ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), τροποποιείται  και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής από τον κόμβο Ομορφοκκλησιάς-Καποδιστρίου μέχρι το σταθμό  μετρό Χαλάνδρι. Η εξυπηρέτηση των επιβατών σε αυτό το τμήμα της διαδρομής θα πραγματοποιείται μέσω της υπάρχουσας γραμμής ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (421). 

Η νέα γραμμή 444 (ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία – Τέρμα απέναντι από τον σταθμό  ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ». Η διαδρομή της θα είναι η εξής:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ:
Από Στ. Ειρήνη (Νέα Αφετηρία – Τέρμα), Α. Αρτέμιδος, Πιτταρά, Σπύρου Λούη, Κύμης, Καποδιστρίου, Βυζαντίου, Βιθυνίας, Αμμοχώστου, Μηδείας Αναγεννήσεως, Ομορφοκκλησιάς (Βείκου), Γαλατσίου, Πατησίων, Αγίας Λαύρας. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑ : 
Από την οδό Αγίας Λαύρας, Γαλατσίου, Ομορφοκκλησιάς (Βείκου), Αναγεννήσεως, Δεμιρδεσίου, Γιαννά, Μηδείας, Αμμοχώστου, Νέα Βυζαντίου, Καποδιστρίου,  Κύμης,  Νερατζιωτίσσης, Στ. Ειρήνη (Νέα Αφετηρία – Τέρμα).

Η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 640 (ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), μεταφέρεται, από την Πλ. 28ης Οκτωβρίου, στην οδό Κουντουριώτου, στο Δήμο Ηρακλείου, ενώ η παλαιά αφετηρία μετατρέπεται σε απλή στάση.

Η γραμμή 501 (ΠΕΥΚΗ – ΜΑΡΟΥΣΙ Α) μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ  «ΜΑΡΟΥΣΙ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στην Κάτω Πεύκη, καθώς και αυτό προς τη Λεωφ. Κηφισίας.  Η ονομασία της νέας γραμμής θα είναι 501 (ΠΕΥΚΗ- ΜΑΡΟΥΣΙ) και η διαδρομή της η εξής: 

Από Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑ) , Ηλίου, Αιόλου, Σ. Καράγιωργα, Αγ. Βαρβάρας, Μάρκου Μπότσαρη, Δημοκρατίας, Πίνδου, 25ης Μαρτίου, Πίνδου, Ν. Πλαστήρα, Λεωφ. Ειρήνης, Περικλέους, Παν. Τσαλδάρη, Θεμιστοκλέους, Θησέως, Πλαταιών, Χατζηαντωνίου, Βασ. Σοφίας, 28ης Οκτωβρίου, Βασ. Όλγας,  Όθωνος, Κονδύλη Γ., Βασ. Αλεξάνδρου, Άρεως, Θερμοπυλών, Πέλλης, Αγ. Παρασκευής, Αργυροκάστρου, Δάσους, Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ –ΤΕΡΜΑ).

Η γραμμή 527 (ΠΕΥΚΗ ΜΑΡΟΥΣΙ Β) μετατρέπεται σε τροφοδοτική στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ», μετονομάζεται σε 527 (ΠΕΥΚΗ – ΣΤ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ), ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής προς Λεωφ. Κηφισίας.  

Η νέα διαδρομή της γραμμής θα είναι η εξής:
Από Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ- ΤΕΡΜΑ), Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας, Μάρκου Μπότσαρη, Δημοκρατίας, Πίνδου, Ν. Πλαστήρα, Λεωφ. Ειρήνης, Ελ. Βενιζέλου, Βύρωνος, Μ. Ανδρόνικου, Κυρίλλου, Πέλικα, Νερατζιώτισσας, Ρέας, Χάλκης, Ψαρών, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Λεωφ. Ειρήνης, Δημοκρατίας, Πίνδου, 25ης Μαρτίου, Αργυροκάστρου, Δάσους, Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑ). 

Η λεωφορειακή γραμμή 701 (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό METΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς   Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 701  (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία –  Τέρμα στην οδό Αγ. Νικολάου (Καματερό).

Η λεωφορειακή γραμμή 704 (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται   ώστε να καταλήγει στη πλατεία Αγ. Αναργύρων, ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 704  (ΚΑΜΑΤΕΡΟ- ΠΛ.ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία –  Τέρμα στην οδό Αγ. Νικολάου (Καματερό).

Η λεωφορειακή γραμμή 747 (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό METΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς Ιλίου-Κύπρου-Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 747  (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία –  Τέρμα το διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του θεάτρου Πέτρας.

Οι πολίτες που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr)  ή το τηλεφωνικό κέντρο 11185.

Πηγή : arouraios.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com