Σαμαράς - Βενιζέλος επιμένουν: «Κανονικά» το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

2014-07-01 16:43

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων (για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των περιοχών) και θα προστεθούν και άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Εκτός από το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη (πηγή: in.gr). 

ΣΥΡΙΖΑ: Με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών η κυβέρνηση δείχνει την καθολική πολιτική της τύφλωση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Σαμαρά με τον Βενιζέλο.

«Η απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: 

«Με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, δεν διστάζει να δείξει την καθολική πολιτική της τύφλωση και την γύμνια της απέναντι στους πολίτες που στις εκλογές του Μαΐου απαίτησαν αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής».

Πηγή : left.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com