Ο Ντινόπουλος ζητά να ασφαλιστεί ως άνεργος δημοσιογράφος

2014-10-17 19:43

Θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του ασφαλιστικού Οργανισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ ήταν ο υπουργός Εσωτερικών κ Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος είχε ζητήσει να ασφαλιστεί με το χαμηλό ασφάλιστρο στον οργανισμό, με 43 ευρώ το μήνα δηλαδή, σαν άνεργος δημοσιογράφος.

 

Σύμφωνα με το capital.gr, ο Ντινόπουλος, έκανε την αίτηση ως «απλός» βουλευτής τον Ιούνιο του 2013, και η συζήτηση περί αυτού έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση καθώς το θέμα έφερε στο τραπέζι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πάνος Σόμπολος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα ότι ο Ντινόπουλος πίεσε επανειλημμένως για να συζητηθεί το θέμα του.

 

Όπως προκύπτει, ο κ. Ντινόπουλος, ως δημοσιογράφος που δεν ασκεί το επάγγελμά του, είναι προαιρετικά ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από το 2008.

Σε αυτό το διάστημα δεν έχει πληρώσει εισφορές (!) με αποτέλεσμα το χρέος του στον Οργανισμό να φτάνει τα 5.500 ευρώ.

 

Ο νυν υπουργός, ζητά τώρα όχι απλώς να ενταχθεί στο κατώτατο ποσό των 43 ευρώ αλλά και να γίνει διακανονισμός 48 δόσεων ώστε να αποπληρώσει την παραπάνω οφειλή.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αντέδρασε και ο κ.Σόμπολος απέσυρε το αίτημα. Παραμένει άγνωστο εάν το "αίτημα" θα επανέλθει στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Στο σάιτ αναφέρεται μάλιστα ότι το αίτημα του περιέχει και «ανακρίβειες στοιχείων».

Πηγή : www.lifo.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com