Με δυο διαρροές πέρασαν οι αλλαγές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

2014-11-14 18:20

EA52FD57E48A89D952D108A07B76886E.jpg

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 147 βουλευτές, 112 ψήφισαν «όχι», ενώ «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής.

Με δύο «διαρροές» από την κυβερνητική πλειοψηφία και πολλές απουσίες, που έφτασαν τις 39, υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που εξαιρεί από τη ρύθμιση των 100 έως δόσεων τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τις υπόλοιπές δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 147 βουλευτές, 112 ψήφισαν «όχι», ενώ «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι από χθες Πέμπτη είχαν καταστήσει σαφές πως διαφωνούν με τις αλλαγές, με τον κ. Κασσή να επικρίνει συγκεκριμένα την εξαίρεση των υπόλοιπων δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, καταγράφηκε η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ψήφισε μεν υπέρ της τροπολογίας, αλλά αφήνει τη Βουλή σημειώνοντας πως δεν αξίζει να υπηρετεί ένα πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα.

Την τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε με 165 «ναι», 83 «όχι» και 13 «παρών»η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που ρυθμίζει τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η οποία πάντως κατέγραψε και μια διαρροή, αυτή του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος ψήφισε «παρών».

Επίσης «παρών» στην εν λόγω τροπολογία ψήφισαν η Χρυσή Αυγή ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ.

Πηγή : arouraios.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

hit counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com