Για δεύτερη Κυριακή οι καταστηματάρχες κυνηγούσαν.. μύγες

2014-07-28 18:35

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά δουλειά την Κυριακή» και πλακάτ διαμαρτυρίας για τη δεύτερη Κυριακή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων η Ερμού σήμερα θύμιζε περισσότερο σημείο παράστασης διαμαρτυρίας με δεκάδες εργαζόμενους να έχουν κάνει κατάληψη κατά μήκος του δρόμου. Έξω ανοιχτά αλλά και κλειστά καταστήματα τα οποία δώσανε και σήμερα μάχη με.. τις μύγες στη λογική ότι ναι μεν άνοιξαν και περίμεναν πελάτες αλλά οι πελάτες δεν ήρθαν ποτέ.

D1B60ADBAAF8EAAD9B172898F525B746

Κάτι η έντονη ζέστη, και τα γεγονός ότι η Αθήνα άδειασε και πάλι, συνέθεσαν ένα έρημο τοπίο για την κεντρική αγορά της πρωτεύουσας.

Αν εξαιρέσει κανείς τους λιγοστούς ανθρώπους που περπατούσαν στα στενά, περιμετρικά της Ερμού κάνοντας μία βόλτα με ένα καφέ αν χείρας μεν αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση να μπουν ή να δουν το οτιδήποτε σε κάποιο κατάστημα, περίοπτη θέση είχαν τα πλακάτ που οι εργαζόμενοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναγκαστική δουλειά την Κυριακή είχαν αναρτήσει παντού.

Αν και τα περισσότερα μικρά εμπορικά καταστήματα σήμερα επέλεξαν να είναι κλειστά, τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα συνέχισαν να δίνουν τη μάχη με μάλλον δυσάρεστα αποτελέσματα αν κρίνουμε την κίνηση στη διάρκεια της ημέρας.

Φαίνεται πάντως ότι οι ελπίδες για τόνωση της αγοράς με το πλεονέκτημα του δεκαημέρου των εκπτώσεων μάλλον δεν έπιασε τόπο και ίσως και να πρέπει να ξανασκεφτούν οι ιθύνοντες το εάν τελικά ο διακαής τους πόθος για λειτουργία και την Κυριακή μάλλον ήταν μία κίνηση
χωρίς αντίκρισμα για κανέναν .

Πηγή : arouraios.gr/

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com