Αυτοί που… έχουν κατέχουν… το ρεύμα και κλέβουν τη ΔΕΗ

2014-10-07 15:55

Οι έχοντες είναι αυτοί που τελικά κατέχουν παράνομα το ρεύμα και κλέβουν τη ΔΕΗ με καλώδια από τις κολόνες.
Με την κατασκευή τοίχου ή τοποθετώντας καγκελόπορτα κρύβουν το ρολόι, στη συνέχεια αλλάζουν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτροδοτούνται από κοινόχρηστο ρολόι της πολυκατοικίας. Τέλος, παρεμβαίνουν στον μετρητή ώστε να καταμετρά την κατανάλωση.

Σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Έθνος» στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον 20.000 λεγόμενοι μπαταχτσήδες, που δεν πληρώνουν αν και έχουν χρήματα.

Οι μεγαλοφειλέτες χρωστούν συνολικά στη ΔΕΗ 200 εκατομμύρια ευρώ, με πολλούς να χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά τον μέσο όρο του χρέους να είναι στα 10.000.
Ανάμεσα στους μεγαλοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση της κυρίας από την Πεντέλη που έχει μια φτωχική μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες. Η συγκεκριμένη κυρία έχει βάλει φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ.
Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της και έτσι έχει δοθεί πλέον εντολή να κοπεί το ρεύμα στο… φτωχικό της.

Άλλη περίπτωση κραυγαλέα περίπτωση είναι πολυτελούς και γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης είχε βρει το κόλπο και έκλεβε ρεύμα με καλώδιο, προκαλώντας ζημιά, που υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Άλλη εταιρεία, στα βόρεια προάστια αυτή τη φορά, εμπόδιζε τους υπαλλήλους επί 12 μήνες να φτάσουν έως τα ρολόγια, για να κάνουν καταμέτρηση της κατανάλωσης, και κάπως έτσι το φέσι ξεπέρασε τις 3.000 ευρώ.

Άλλη περίπτωση εταιρείας, η οποία δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της και της κόπηκε η παροχή βρήκε τρόπο. Με ένα καλώδιο άρχισε να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της.

Πηγή : www.aftodioikisi.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com