Αντίποινα για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει ο Putin

2014-08-06 16:26
 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διατάξει την κυβέρνησή του να προετοιμάσει αντίποινα έναντι των αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικονομικών κυρώσεων που επέβαλλαν στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε νέες κινήσεις πρέπει να αποφύγουν να βλάψουν τους Ρώσους καταναλωτές, αναφέρει το Interfax.

«Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, για να υποστηρίξει τους εγχώριους παραγωγούς αλλά να μην βλάψει τους καταναλωτές» ανέφερε ο Putin, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Voronezh, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Τα πολιτικά εργαλεία οικονομικής πίεσης είναι μη αποδεκτά, έρχονται σε αντίθεση με όλους τους κανόνες» είπε. «Συναφώς, η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ήδη προτείνει μια σειρά από αντίποινα ενάντια στις επονομαζόμενες κυρώσεις συγκεκριμένων χωρών. Πιστεύω ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες, με τον στόχο της προστασίας των συμφερόντων των εγχώριων παραγωγών, θα μπορούσαμε βεβαίως να το εξετάσουμε αυτό» πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Dmitry Medvedev δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει την αντίδραση της στις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ οι οποίες ουσιαστικά οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Dobrolet, θυγατρική της Aeroflot, σε αναστολή των πτήσεων από τις 4 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι η Dobrolet πραγματοποιούσε πτήσεις στην Κριμαία.

 

Η ρωσική εφημερίδα Vedomosti αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ότι η κυβέρνηση εξετάζει μια μερική ή ολική απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη Σιβηρία για τις ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή για να μειώσουν την απόσταση όταν ταξιδεύουν για Ασία. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Πηγή : elladanea.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com