Ανοιχτά καταστήματα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκπτώσεις και κοσμοπλημμύρα στην αγορά….

2014-11-03 19:36

AGORA2ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία με συνεχείς στάσεις έξω από τα μεγάλα καταστήματα της κεντρικής αγοράς των Ιωαννίνων, συνοδεύτηκε το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη και με πανό διαδήλωσαν σε όλο το κέντρο κάνοντας συνεχείς στάσεις στις εισόδους εμπορικών αλλά και σούπερ μάρκετ. «Ποτέ την Κυριακή» ήταν το κεντρικό σύνθημα και σήμερα...

AGORA1«Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.

Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση», σημειώνουν εμπορουπάλληλοι και σωματεία.

Τη δική του πινελιά στη διαμαρτυρία για το Κυριακάτικο άνοιγμα έβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου, τα μέλη του οποίου χόρεψαν μοντέρνες χορογραφίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

AGORA7

AGORA8

AGORA9

Το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων πάντως έφερε πλήθος κόσμου στην αγορά. Ειδικά οι πεζόδρομοι είχαν κατακλυστεί από κόσμο, γεγονός στο οποίο βοήθησε σημαντικά ο καιρός και η ηλιόλουστη μέρα.

Ο τζίρος στα καταστήματα πάντως δεν ήταν ανάλογος της κίνησης που καταγράφονταν καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών προτίμησε τη βόλτα και τη διερεύνηση τιμών.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και ο εμπορικός κόσμος ελπίζει σε μία μικρή οικονομική ανάσα.

AGORA3

AGORA4

AGORA5

AGORA6

Πηγή : www.epiruspost.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com