«Πυρά» Πάγκαλου κατά Ντινόπουλου: «Να τον καλέσει ο εισαγγελέας»

2014-10-01 18:03
 

Βολές κατά του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, για τη στάση του στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων εξαπέλυσε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ δεν παρέλεψε να αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως το κόμμα «δεν μπορεί να πάει μπροστά με νεκραναστάσεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm, είπε για την αντίδραση Ντινόπουλου στον έλεγχο πτυχίων και πιστοποιητικών πρόσληψης στους Δήμους:

Να τον καλέσει και τον κ. Ντινόπουλο ο εισαγγελέας. Δεν έχει κανένα ειδικό καθεστώς, επειδή είναι υπουργός Εσωτερικών. Τώρα, το πόσο σοβαρό είναι ο υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα Εσωτερικών να μην εφαρμόζει το νόμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος… Είναι κατά της αξιολόγησης; Ναι, αλλά αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνησης! Δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Ντινόπουλου και αντιθέτως χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν κάθε είδους αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού στη Βουλή και έτσι πρέπει να είναι, γιατί η Βουλή δεν είναι πρυτανείο, αλλά η αξιολόγηση είναι πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει. Γιατί δεν είπε τότε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να πάρει το ΥΠΕΣ, το οποίο είναι κατ' εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, γιατί θα σκοτωθεί με τους συναδέλφους του, επειδή είναι κατά της αξιολόγησης; Διότι δεν θέλει αξιολόγηση, θεωρεί ότι πρέπει να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και να παίρνουν τη σύνταξη στα 65 τους, κάνοντας το καλαμπαλίκι τους. Πηγαίνοντας όποτε θέλουν ή αρρωσταίνοντας όποτε θέλουν…

Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της Κεντροαριστεράς ανέφερε:

Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική, διότι είχε και θετικές και αρνητικές πλευρές για την ιστορία και ο ιστορικός θα το ανταμείψει, μαζί και τους ανθρώπους και την ηγεσία εκείνης της εποχής. Τώρα, όμως, το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Με νεκραναστάσεις δεν μπορεί να πάει μπροστά. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επανόδου του Παπανδρέου ή του Σημίτη, που είναι εν ζωή ακόμη, ή εμού… Πρέπει να απαλλαγεί από την προηγούμενη ηγεσία που έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει. Θεωρώ, όμως, ότι ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς υπάρχει και είναι πανίσχυρος και πρέπει να εκφραστεί μέσα από ένα νέο σχήμα. Για να γίνει αυτό, με την παρουσία βεβαίως του κ. Βενιζέλου που είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, διότι δεν προτείνω τον εκμηδενισμό και την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί, ισότιμα με άλλους χώρους, κινήσεις και φορείς και ίσως και κάποιες προσωπικότητες, πρέπει να δημιουργήσουν μια πανστρατιά, όλοι μαζί, η οποία θα προχωρήσει σε ένα ιδρυτικό συνέδριο και αυτό πρέπει να είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Και είναι ένας σωστός τίτλος, γιατί ανήκε πάντα στην Κεντροαριστερά.

Πηγή : www.entertv.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

web counter

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com