[Αποκλειστικό] Πως εντοπίστηκαν οι δράστες της διαδικτυακής απάτης εναντίον του ΙΚΑ εντός 24 ωρών (!)

2012-03-09 16:31

To SecNews αποκαλύπτει σήμερα τις λεπτομέρειες της απάτης εναντίον Ελλήνων πολιτών με παραπλανητικό μήνυμα από το ΙΚΑ που είχε αριστοτεχνικά οργανώσει και  εκτελέσει τετραμελής συμμορία Ρουμάνων, αλλά και πως η ΔΗΕ προχώρησε  στον εντοπισμό και την εξάρθρωση της ομάδας των δραστών εντός μόνο 24ωρών (!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SecNews το πρώτο βήμα της 4μελούς ομάδα των απατεώνων ήταν να δημιουργήσουν λίστες με e-mails αποδεκτών-θυμάτων που ήταν εκτεθειμένα στις μηχανές αναζήτησης και στα Social networks. Εν συνεχεία απέστειλαν παραπλανητικά e-mail με φερόμενο ως αποστολέα την ηλεκτρονική διεύθυνση «info@ika.gr». Με χρήση mailservers που λόγω λανθασμένης παραμετροποίησης επιτρέπουν την μαζική αποστολή e-mails χωρίς τον έλεγχο της ταυτότητας του αποστολέα (open relay mailservers) προσπάθησαν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.

Στο e-mail που έφτανε στους ανυποψίαστους χρήστες ανέφεραν παραπλανητικά οτι δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων παραπέμπτοντας σε υπερσύνδεσμο που βρισκόταν σε εξυπηρετητή της Βουλγαρίας, ζητώντας να συμπληρώσουν στοιχεία ταυτότητας, αριθμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά δεδομένα. Τα στοιχεία που καταγράφονταν στην παραπλανητική φόρμα αποστέλονταν αυτοματοποιημένα στους δράστες οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν περαιτέρω για τις παράνομες ενέργειές τους (χρήση πιστωτικών καρτών για αγορές, παράνομη πώληση προσωπικών δεδομένων σε underground forum, παραποίηση και δημιουργία πλαστών εγγράφων κλπ).

Περισσότερα: https://www.secnews.gr/archives/41944

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.