Βριλήσσια-Πρόγραμμα Cine-Δράση, 2ου τριμήνου 2016

2016-03-18 16:14

Πλούσιο και πρωτοποριακό για μια ακόμα φορά το πρόγραμμα του Cine-Δράση για το τρίμηνο Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2016

Φιλοξενία του 11ου Athens AnimFest, προβολές για παιδιά, παραστάσεις καραγκιόζη, το «Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει» για δεύτερη φορά στα Βριλήσσια και πολλά άλλα περιλαμβάνει το πλουσιότατο πρόγραμμα προβολών και δραστηριοτήτων του Cine-Δράση για το τρίμηνο Απρίλιος-Μάιος -Ιούνιος 2015

Για πρώτη φορά το Cine-Δράση φιλοξενεί στην πόλη μας (Σάββατο και Κυριακή 9 και 10 Απρίλη αντίστοιχα), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, μέρος του διαγωνιστικού προγράμματος του 11ου  Athens Animation Festival (Athens AnimFest) και άλλες εκδηλώσεις του (εργαστήρια animation από την Έρση Σπαθοπούλου, συζητήσεις κλπ). Επιπλέον Όσοι παρακολουθούν τις προβολές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας (Βραβείο κοινού).

Για πρώτη φορά επίσης το  Cine Δράση καθιερώνει  τα Κυριακάτικα πρωινά προβολές για παιδιά ξεκινώντας με δύο από τις ομορφότερες παιδικές ταινίες το «Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των Ηπείρων» και το “Wall-e”. Προοπτική μας να μονιμοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα. Για τους μικρούς -και όχι μόνον- φίλους μας ετοιμάζουμε και φέτος 2 παραστάσεις καραγκιόζη στις 13 και 20 Ιούνη με τον καταξιωμένο γείτονά μας καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκο.

Για δεύτερη χρονιά το  Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «Ταξιδεύει στα Βριλήσσια». Το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαΐου προβάλλονται στο ΤΥΠΕΤ οι βραβευμένες ταινίες (2015) του αναγνωρισμένου παγκοσμίως Φεστιβάλ  Δράμας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την προβολή 14 ταινιών και την οργάνωση τριών συζητήσεων για τους ρομά, το περιβάλλον κ.ά. Πρόκειται για   ταινίες σάτιρας,   δράσης, κοινωνικές, αστυνομικές από σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους 2 ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών (Λευτέρης Ξανθόπουλος, Νίκος Παπατάκης) που αφορούν την Ελλάδα της διασποράς.  Όλες τους, βραβευμένες ή όχι, έχουν προταθεί από όλους όσους συμμετέχουν στις προβολές και έχουν προσεκτικά επιλεγεί ώστε να προκαλούν τις αισθήσεις και να κινητοποιούν τις σκέψεις μας.