Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας | Αντικειμενικές-Αξίες

2024-03-24 01:12

Η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών από 01/01/2022 προκάλεσε μεταξύ άλλων πολύ μεγάλες αυξήσεις στις μεταβιβάσεις των ακινήτων, στις πληρωμές φόρων, αλλά και στον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης (τεκμήρια), που αφορούν στο τεκμήριο της κατοικίας. Οι μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οδήγησαν και σε μια παράλογη αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών όπως στον ΕΝΦΙΑ αλλά και σε κάθε άλλο είδους φόρο που σχετίζεται με τις αντικειμενικές αξίες. Επίσης, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών καθιστά μέχρι και σήμερα αδύνατη την εύρεση των απαιτούμενων χρηματικών πόρων ώστε ο Δήμος Βριλησσίων να αποκτήσει τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στις περιπτώσεις όπου εκκρεμεί η ρυμοτομική απαλλοτρίωση.

Την 01.02.2022, κατόπιν απόλυτα εμπεριστατωμένης εισήγησης μας ως δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων αποφάσισε να υποβάλει γνώμη υποστηρίζοντας την μείωση των τιμών ζώνης εντός των ορίων του Δήμου Βριλησσίων για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και επαναφορά των ισχυουσών πριν την 01.01.2022 τιμών ζώνης. Σημειωτέον ότι, η απόφαση ελήφθη με 19 θετικές ψήφους και μία αρνητική ψήφο από τον τότε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και σημερινό Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, Αναστάσιο Χρηστάκη.   

Σήμερα, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να ορίσει μία νέα διαδικασία αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης στον Δήμο Βριλησσίων αποτελεί την απόλυτη δικαίωση του αγώνα που καταβάλαμε ως δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Δημιουργίας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δημοτών, ακόμη περισσότερο τώρα, που η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι επιλέγει απροκάλυπτα τις αυξήσεις τελών και φόρων εξυπηρετώντας το κυβερνητικό συμφέρον έναντι εκείνου των δημοτών.

Κόμμα μας είναι τα Βριλήσσια και μόνη μας αγωνία το καλό των δημοτών.