Βριλήσσια-Διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στις 24 Απριλίου

2017-04-23 04:25

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνει πως η τελευταία διάλεξη της 3ης Θεματικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου πραγματοποιείται τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 18.00, στην αίθουσα ΄Ν.Εγγονόπουλος’ στο Πάρκο Μ.Θεοδωράκης, με θέμα:

‘Γλώσσα και έθνος στη νεότερη Ελλάδα’

Παρουσίαση – Ομιλία από τον καθηγητή, συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιάννη Κωβαίο.

Ο Γιάννης Β. Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1983 υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει αναπτύξει συγγραφική και δημοσιογραφική δράση. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού ” Ευθύνη” και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες εκατοντάδες δοκιμίων, επιφυλλίδων, μελετημάτων, άρθρων κ.λ.π. Δύο από τα δοκίμιά του περιλαμβάνονται στο σχολικό εγχειρίδιο ” Δοκίμια Λυκείου” της Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικών συνεδρίων ως εισηγητής ή ως σύνεδρος, έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων και περιοδικών, ενώ είναι εμπνευστής και συντονιστής από το 1996 της κίνησης “Ο.Δ.Ο.Σ. Πολιτισμού” των σχολείων της Βόρειας Αττικής.
Παράλληλα, ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, έχοντας στο ενεργητικό του 4 ατομικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του κοσμούν εξώφυλλα βιβλίων, περιοδικών, ημερολόγια κλπ.