Βασίλης Ραψομανίκης – “Στα Νησιά της γειτονιάς σου” - νέο single

2016-07-05 11:10

Νέο single!!! – Βασίλης Ραψομανίκης – Στα Νησιά της Γειτονιάς σου

Ένας αξιόλογος καλλιτέχνης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη FinalTouch με το single «Στα Νησιά της Γειτονιάς Σου».

Σε στίχους και μουσική του Γιώργου Γκικοδήμα (Ο.Ρ.Α), πρόκειται για ένα άκρως καλοκαιρινό τραγούδι με νοσταλγική διάθεση, πλαισιωμένο από τις φωνές του Βασίλη Ραψομανίκη και της Τζωρτζίνας Αλεξάκη.

Πρόκειται για μια συγκινητική μελωδία με πλούσια ενορχήστρωση όπου τα pop/ ηλεκτρονικά στοιχεία δένουν άριστα με τα περάσματα του βιολιού και του φλάουτου που προσδίδουν μια art rock αισθητική στον ήχο του τραγουδιού. Το μοντέρνο συναντά το κλασσικό και το αποτέλεσμα είναι ένας ήχος μοναδικός, ένα τραγούδι που μας υπενθυμίζει πως το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι διαρκώς εξελίσσεται και ανυψώνεται!

Ο Βασίλης Ραψομανίκης προσεγγίζει το καινούργιο με ένα διαφορετικό τρόπο, και το πείσμα του τον ταξιδεύει στα ''νησιά της γειτονιάς σου''!

Στα νησιά της γειτονιάς σου, εκεί σε γνώρισα... Στα κοράλλια της καρδιάς σου ναυάγησα και σώθηκα...

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Βασίλης Ραψομανίκης, γεννημένος στον Πειραιά και με καταγωγή από Κέρκυρα και Νάξο, μπήκε στο χώρο της μουσικής αρκετά χρόνια πριν με ακούσματα κυρίως του εντέχνου ρεπερτορίου, παραδοσιακών αλλά και ξένων επιρροών. Μαθήτευσε σε ωδεία για αρκετά μεγάλα διαστήματα με σταθμό στη φωνητική του σπουδή, το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Δασκάλα την αγαπητή Φιλιώ Επιφανίου και το Vocal Studio με την Αρετή Τοπουζίδου. Η ανησυχία του δεν σταμάτησε ποτέ, και πάντα με γνώμονα την αγάπη του για την μουσική, ακουμπάει την ψυχή του με πείσμα και υπομονή στα μουσικά μονοπάτια. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα και στα κρουστά, γράφει στίχους και παίζει με τις νότες.

Μέσα στα χρόνια έμαθε, διδάχθηκε και ωρίμασε όντας από την δική του ‘’live’’ πορεία, σε χώρους όπως το Passport, η Αρχιτεκτονική, θεατρικούς χώρους κ.α, αλλά και συνεργαζόμενος με αξιόλογους μουσικούς και γνωστούς καλλιτέχνες...

Σήμερα ο Βασίλης μαζί με φίλους μουσικούς, δημιουργούν μια νέα παρέα από ανθρώπους με αγάπη και αστείρευτο ταλέντο σε αυτό που καλούνται μουσικά να παρουσιάζουν κατά περιόδους, γεμίζοντας έτσι τους χώρους που φιλοξενούνται με γλυκές μελωδίες αλλά και δυνατά ακούσματα...

Με γνωστές διασκευές αλλά και ‘‘πειράγματα’’ (όπως λένε στην δική τους μουσική γλώσσα), κυρίως στην έντεχνη αλλά με επιρροές ροκ-ethnic-electro υφή των κομματιών που επιλέγουν, παρουσιάζουν τα μουσικά τους δρώμενα με μια προσέγγιση που τονίζει την διαφορετικότητα του να αγαπάς αυτό που γεννήθηκες να προσφέρεις...Την μουσική! Ακριβώς όπως την αισθάνονται!

Συν τω χρόνω και πρίμα τους ανέμους, ο Βασίλης Ραψομανίκης βρίσκεται καθ’οδον για την γέννηση των πρώτων μουσικών κομματιών στην πορεία του στα μουσικά δρώμενα, με παράλληλη επικείμενη μουσική συνεργασία.

«Στα Νησιά της Γειτονιάς σου» σε μουσική και στίχο του Γιώργου Γκικοδήμα (Ο.Ρ.Α), είναι ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2016 από την Final Touch!

https://www.youtube.com/watch?v=KYqqES2jcE0  Δείτε το βίντεο του τραγουδιού εδώ