Πολιτική αντιπαράθεση με αιτία τον καθαρισμό του δάσους Άγιου Θεόκλητου στα Άνω Βριλήσσια

2017-06-14 17:39

Η φωτιά στο δάσος Άγιου Θεόκλητου το 2007

Η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βριλησσίων ανακοίνωσε ότι διοργανώνει δράση καθαρισμού του δάσους την Κυριακή 18 Ιουνίου, μία ημέρα μετά, η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε με τη σειρά της, καθαρισμό του δάσους το Σάββατο 17 Ιουνίου!!

Με το δίκιο τους λοιπόν διαμαρτύρονται εκεί στην Νέα Δημοκρατία για την «σφήνα» της διοίκησης του δήμου.

Δηλαδή τι θα γινόταν εάν η διοίκηση του δήμου πραγματοποιούσε την δράση της μαζί με την Νέα Δημοκρατία, θα στιγματιζόταν;

Το δάσος των Άνω Βριλησσίων δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα, μόνο αρώματα.

Πιστεύω ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις θέλουν να σωθεί το δάσος αυτό, αφού είναι από τους λίγους πνεύμονες που έχουν απομείνει στο Πεντελικό, γιατί λοιπόν δεν κάνουν μια κοινή δράση όλοι μαζί;

Φοβούνται μήπως κακοχαρακτηριστούν από τους ψηφοφόρους τους;

Θα μου πείτε τι ψάχνω να βρω τώρα, εδώ υπήρχαν (ελπίζω να μην υπάρχουν πλέον) δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ήξεραν ότι το δάσος ανήκει στα Βριλήσσια.

Υπήρχαν και υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν πατήσει το ποδαράκι τους εδώ πάνω να δουν τι κάνουν αυτοί οι έρμοι που το φυλάνε.

Μας θυμούνται μόνο όταν είναι στη διοίκηση και όταν είναι προεκλογική χρονιά, κατά τα άλλα γαία πυρί μιχθήτω. Για καμιά βάρδια έστω για 2 ωρίτσες ούτε λόγος.

Εξαίρεση στα παραπάνω αποτελούν ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κατσούγκρης, οι οποίοι μας έρχονται τακτικά στο βουνό και κάνουν και βάρδιες και φυσικά η Δράση για μια άλλη Πόλη.

Το δάσος ανήκει σε όλους, κάθε στρέμμα με πεύκα παράγει 400 κιλά οξυγόνο κάθε χρόνο και απορροφά άλλα 400 διοξείδιο του άνθρακα.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε από την 1η Μαΐου όπως κάθε χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έχω δει μια ανακοίνωση-κάλεσμα από πλευράς της διοίκησης του δήμου, που να καλεί τους δημότες να βοηθήσουν στην πυρασφάλεια.

Το κάνουμε τώρα εμείς από εδώ.

Ελάτε λοιπόν όσοι νοιάζεστε να κάνετε μια φορά μία βάρδια 2 ωρών, θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Υ.Γ. Όσον αφορά την λειτουργία της πυροφύλαξης θα τα πούμε σύντομα. Το δάσος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, οι τσιφλικάδες μας τελείωσαν.

Ο Ανωβριλησσιώτης κατά κόσμον Λεωνίδας Μάρκογλου