Πεντέλη Πόλη Πρότυπο // Δελτίο τύπου για το Πολυτεχνείο

2021-11-17 15:56

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

 

Δελτίο Τύπου 17/11/2021

 

Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ καταθέσαμε σήμερα στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων για την ελευθερία της πατρίδας επί της Λ.Δημοκρατίας στα Μελίσσια (δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής).

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη εκείνων που με τους αγώνες τους και ορισμένοι με τη ζωή τους σήμαναν την αρχή του τέλους της επτάχρονης δικτατορίας.

Η κλιμάκωση της στήριξης από τον απλό κόσμο στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα, τα αντιδικτατορικά συνθήματα, οι διαδηλώσεις που ενέπνευσε το φοιτητικό κίνημα απέναντι στο καθεστώς και η άγρια καταστολή τη νύχτα της 17 Νοέμβρη λειτούργησαν  αφυπνιστικά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η σημερινή μέρα αποτελεί από τη μεταπολίτευση και μετά μέρα μνήμης, γεμάτη συμβολισμούς, για την αντίσταση και τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Με αυτήν την ευκαιρία κάνουμε δημόσια πρόταση να αποκτήσει ο Δήμος μας ένα ξεχωριστό μνημείο αφιερωμένο στην εξαιρετικά σημαντική για τη Δημοκρατία μας επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης               

ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ