Παρουσίαση βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους» από τον Δήμαρχο Πεντέλης

2017-05-02 18:02

Το Σάββατο 29 Απριλίου παρουσιάστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων και τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών το βιβλίο του Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους».

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, γνήσιος Σαρακατσάνος, ως Πρόεδρος του Συλλόγου  Σαρακατσαναίων Πεντελικού βουνού χαιρέτησε την έκδοση λέγοντας πως το βιβλίο αποτελεί μια σοβαρή στοιχειοθετημένη μελέτη με επώνυμα προσκλητήρια των σιναφιών κατά περιοχή και περίοδο και δεν έκρυψε την συγκίνησή του αφού στις σελίδες του βιβλίου επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η σαρακατσάνικη καταγωγή του, ως απόγονος του Χρήστου Καψάλη που ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη στο Μεσολόγγι και μαζί με τους γέροντες πέρασε στην αιωνιότητα.

Την έκδοση χαιρέτησαν επίσης ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το Δήμαρχο και πρώην Διοικητή του Σαρακατσάνο Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ. κος Νικόλαος Ηλ. Κατσαρός, η Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά» κα Σταυρούλα Πάνου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κος Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ενώ για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο πρώην Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζαζιάς, ο Αρχαιολόγος και πρώην Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών κος Νικόλαος Καλτσάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας κος Αθανάσιος Χρήστου και ο Συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κος Νικόλαος Αλικάκος, ο επιχειρηματίας κος Κωνσταντίνος Καζάκος, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών Ποιητής και Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ.Λάτση κος Βαγγέλης Χρόνης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης κος Λευτέρης Κιτσούλης και πλήθος κόσμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου Πεντέλης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=PgZcRMYu6S8