Παρακαλούμε προωθήστε για να βοηθήσουμε τη Χιονάτη να ζήσει

2022-07-05 16:41

Αγαπητοί φίλοι,
 

Η Χιονάτη, το μικρό μας θαύμα, έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε μία πολυπληθή γατοαποικία σε ένα προάστιο της Αθήνας. Σε μία δράση στειρώσεων στην γατοαποικία αυτή, η Χιονάτη μπήκε μέσα στην γατοπαγίδα και έτσι την μεταφέραμε στον κτηνίατρο για στείρωση.. Εκεί ενημερωθήκαμε πως η αναπνοή της δεν ήταν φυσιολογική και έτσι μετά από μία ακτινογραφία διαγνώστηκε με διαφραγματοκήλη. Αιτία το πιθανότερο κάποιο χτύπημα από αυτοκίνητο ή κάποια κλωτσιά από άνθρωπο. Τα κοιλιακά της σπλάχνα ήταν όλα μετατοπισμένα μέσα στον θώρακα.. ακόμα και μέρος του παχέος εντέρου. Η καρδιά της είχε μετατοπιστεί δεξιά. Η Χιονάτη υπέφερε από έντονη δύσπνοια και πονούσε.. Ο κτηνίατρος μας ενημέρωσε πως η μόνη λύση στο πρόβλημα θα ήταν το χειρουργείο, με μεγάλη ωστόσο επικινδυνότητα. Παρόλο που οι πιθανότητες να μην τα καταφέρει ήταν αρκετές, αποφασίσαμε να χειρουργηθεί ως ύστατη προσπάθεια να θεραπευθεί και να έχει μία φυσιολογική ζωή.
 
Η Χιονάτη έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στην ζωή. Κατάφερε να ξυπνήσει από το χειρουργείο και ενώ τις επόμενες ημέρες έπαθε δυο φορές πνευμονικό οίδημα φτάνοντας σχεδόν στον θάνατο, πάλι τα κατάφερε και παρέμεινε ζωντανή..
Παίρνοντας την σπίτι, αντιμετωπίσαμε ένα εξαιρετικά φοβισμένο πλάσμα που μας κοιτούσε  γεμάτο τρόμο και καχυποψία. Πέντε ολόκληρους μήνες μετά, με πολλή υπομονή και προσπάθεια, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη της.  Μας επέτρεψε να γνωρίσουμε την γλυκιά και τρυφερή της πλευρά και να της δώσουμε αυτό που τόσο καιρό της έλειπε.. Αστείρευτη αγάπη και ασφάλεια.
Δυστυχώς όμως η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εκεί.. Τελείως ξαφνικά πριν ένα μήνα σταμάτησε να τρώει και άρχισε να κρύβεται μέσα στο σπίτι. Την μεταφέραμε άμεσα στον κτηνίατρο όπου μετά από πολλές αιματολογικές εξετάσεις και υπερήχους διαγνώστηκε με ενεργή λοιμώδη περιτονίτιδα. Η νόσος έχει επηρεάσει κυρίως το ήπαρ της. Εμφάνισε ίκτερο και αρνιόταν να φάει το ο,τιδήποτε. Για όσους γνωρίζουν η νόσος αυτή χωρίς θεραπεία οδηγεί άμεσα στον θάνατο..
Μιλώντας με τον κτηνίατρο και ψάχνοντας για οποιαδήποτε λύση οδηγηθήκαμε στην απόφαση να της ξεκινήσουμε την μόνη θεραπεία που υπάρχει για την λοιμώδη περιτονίτιδα, τις ενέσεις GS-441524. Έχουμε σχεδόν κλείσει έναν μήνα θεραπείας έχοντας την Χιονάτη σπίτι μας με μόνιμη οροθεραπεία, αντιβιώσεις και βιταμίνες και βλέπουμε πλέον αισθητή βελτίωση στην υγεία της καθώς η ηπατική της λειτουργεία σταδιακά επανέρχεται στο φυσιολογικό.
 
Η θεραπεία όμως δυστυχώς έχει δυσβάσταχτο κόστος.. Ειδικά για εμάς που φροντίζουμε πολύ μεγάλο αριθμό ζώων. Κάθε μπουκάλι φαρμάκου καλύπτει θεραπεία 5 ημερών και κοστίζει 65 ευρώ. Η θεραπεία για να οδηγήσει σε ίαση πρέπει να διαρκέσει 3 μήνες.. οποιαδήποτε διακοπή ίσως οδηγήσει σε υποτροπή. Ήδη ο πρώτος μήνας έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
 
Κάθε μικρή βοήθεια από όποιον μπορεί να καταλάβει την θέση μας είναι πολύτιμη και μπορεί να κάνει την διαφορά.
Θα κάνουμε τα πάντα να σώσουμε την μαχήτριά μας.. Δεν μας αφήνει άλλωστε κανένα περιθώριο. Τα μάτια της, το κουράγιο της και η υπομονή της μας διαβεβαιώνουν καθημερινά πως κάνουμε το σωστό.
 
Δίδεται και ο λογαριασμός του Σωματείου Τετραποδη Αγάπη, αν κάποιος θέλει να καταθέσει εκεί. Το σωματείο θα κάνει την παραγγελία του σκευάσματος όταν συγκεντρωθεί ένα ποσό. 
 
Παρακαλώ προωθήστε και βοηθείστε
 
Με εκτίμηση.
 
Άννα