Ο Θάνος Τσιρίκος πρωταθλητής Ελλάδος στις καταδύσεις

2016-05-23 17:03

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καταδύσεων Α' και Β' κατηγορίας στο κλειστό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ, το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, με πρωταθλήτρια ομάδα την ΑΡΓΩ και ο Θάνος Τσιρίκος .

Το Αθηναϊκό σωματείο κατέκτησε 72 βαθμούς, με πολλές πρωτιές και θέσεις στο βάθρο των νικητών. Στα αγόρια το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα του Παναθηναϊκού, με 66 βαθμούς, ενώ στα κορίτσια, το Κύπελλο κατέκτησαν οι Βολιώτισσες του ΝΟΒΑ, με 60 βαθμούς. Πλήθος καλών εμφανίσεων σημειώθηκε στην αυλαία της χρονιάς, που θα κλείσει με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, στη Ριέκα της Κροατίας τον Ιούνιο. Παράλληλα με το πρωτάθλημα, διεξήχθη και ξεχωριστή Ημερίδα, για τους λιλιπούτειους αθλητές της Ε΄ κατηγορίας.

Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Α'& Β' Αγοριών με τρία χρυσά μετάλλια στα 1 & 3 μέτρα τραμπολίνο καθώς και στον σταθερό βατήρα 10μ. αναδείχθηκε ο Θάνος Τσιρίκος.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:
Αγόρια Β΄ κατηγορία, 1μ
Αθανάσιος Τσιρίκος (ΠΑΟ) 34.45
Θεόφιλος Αυθίνος (Αργώ) 334.15
Κωνσταντίνος Λαλιώτης (Ακαδημία Φυρίγου) 242.95

Αγόρια Β' κατηγορία 3μ.
Αθανάσιος Τσιρίκος (ΠΑΟ) 384.20
Θεόφιλος Αυθίνος (ΑΡΓΩ) 368.60
Μίνως Γιαννόπουλος (ΑΡΓΩ) 334.95

Πλατφόρμα Σταθερά, 5μ, 7,5μ και 10μ.
Αγόρια Β' κατηγορία
Αθανάσιος Τσιρίκος (ΠΑΟ) 353,00
Μίνως Γιαννόπουλος (ΑΡΓΩ) 265,55
Ιάσων Μωραϊτης (ΑΡΓΩ) 238,80


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος σημείωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με ενδιαφέρουσες βουτιές από τα παιδιά και ήταν ευκαιρία ανάδειξης νεαρών καταδυτών, που θα είναι η επόμενη γενιά του αθλήματος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία όλων και την ολοκλήρωση μίας καλύτερης για εμάς χρονιάς, με το ΟΑΚΑ να φιλοξενεί και πάλι τις σημαντικές μας διοργανώσεις. Πλέον, στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, που θα γίνει στη Ριέκα της Κροατίας, τον ερχόμενο Ιούνιο, με την αποστολή να αποτελείται από τους Δημήτρη και Νίκο Μόλβαλη, Ανδρόγεω Σαμψάκη- Μπακόπουλο, Αθανάσιο Τσιρίκο και Θεόφιλο Αυθίνο».

Πηγή : www.sportotal.gr