Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας-Θεατρική παράσταση "Η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

2017-08-29 20:29

«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
 Θερινή περίοδος 2017

Σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και θεατρική προσαρμογή Κώστα Πολιτόπουλου.

«Φραγκογιαννού» Φωτεινή Φιλοσόφου,

Παίζουν: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα,Θοδωρής Προκοπίου

Παπαδιαμάντης-αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης

Η ιστορία της Φραγκογιαννούς, μιας φιγούρας τραγικής με προεκτάσεις ηθικές , κοινωνικές και φιλοσοφικές που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, σε μια παράσταση πρόκληση για τους δημιουργούς της, όπου ο μοναχικός αναγνώστης, υποκαθίσταται από το συλλογικό κοινό, το οποίο μετέχει, συνεργεί και συν-τελεί στα δρώμενα.

Εμείς και ο Παπαδιαμάντης

Αυτό ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου,για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών.

Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο ΄Ύδωρ το Εξιλαστήριόν» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης.

Τιμή Προπώλησης : 10€

Γενική είσοδος : 12€

Ώρα έναρξης : 20:30