Ματωμένα Ρόδα-Γράφοντας το τέλος νέο άλμπουμ

2016-12-07 11:47

Τα Ματωμένα Ρόδα δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το 2009 από τους Ανδρέα Σταθούλια, Νίκο Τζανότη, Γιάννη Κόττα, Κώστα Αλεξίου και Βασίλη Κανέλλη και κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού Rock.

Έχουν δώσει πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις στην πόλη της Πάτρας, σε χώρους όπως το StoneBar, τα Αστέρια, σε φεστιβάλ όπως τα Artware, Patras Rock Festival, VoukoliRock Festival Rakitas αλλά και στη ζωντανή εκπομπή "Το live της εβδομάδας" στο ραδιόφωνο του vlepo.org.  Επίσης, στο ενεργητικό τους μετρούν και δύο ζωντανές εμφανίσεις εκτός Πάτρας, σε Πύργο και Μεσολόγγι, ενώ έπαιξαν ως opening act στις συναυλίες των Κορε.Υδρο. και των Μr.Highway στην Πάτρα.

Τον Ιανουάριο του 2011 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο "Νερό απ’ τα Παλιά", ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξαναμπήκαν στο studio, αυτή τη φορά για το δεύτερο ηχογραφημένο κομμάτι τους, "Οι Άγγελοι Πέφτουν Σαν τ’ Αστέρια", το οποίο γυρίστηκε και videoclip σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη.

Το 2012 βρίσκει τα Ματωμένα Ρόδα ξανά στo Studio, αυτή τη φορά για την ηχογράφηση του πρώτου τους album με τίτλο Οι Καρδιές Μας Ηχούν Διψασμένα, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2013 διαδικτυακά. Στο δίσκο υπάρχει μεταξύ άλλων και το κομμάτι "Δυο Χέρια Παγωμένα", για το οποίο γυρίστηκε και το δεύτερο videoclip της μπάντας, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Νίκου Τζανότη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Ματωμένα Ρόδα συμμετέχουν στη συλλογή Underground Όνειρα 4 – Ελληνική Rock Σκηνή 2014 (της ιστοσελίδας Rockap.gr) με το κομμάτι "Έκλειψη", αλλά και στις Rock & Roll Βοήθειες Νo. 3 (επιμέλεια: Δ. Δημητράκας & Ν. Αντωνίου), με το τραγούδι "Ένα Φάλτσο Tango", το οποίο ηχογραφήθηκε την Άνοιξη του 2014 ειδικά για αυτή τη συλλογή.

Line Up

Ανδρέας Σταθούλιας - φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα.
Νίκος Τζανότης - μπάσο, drum programming, πλήκτρα.

Στίχοι:
Ανδρέας Σταθούλιας, στα 1,2,4,6,7,8,
9,10,11,12,13 (επωδός),14
Νίκος Τζανότης: 3,5,13 (απαγγελία).

Μουσική:
Ματωμένα Ρόδα
Εκτός από 10,
Μουσική: Ματωμένα Ρόδα και Αλέξανδρος Κοκκόσης (πιάνο).

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Ιωάννα Ζαχαροπούλου - φωνητικά στα 3,9,11,12 και 13 / απαγγελία στο 13.
Εύα Γιαννοπούλου - φωνητικά στα 1,2,4,5,6 και 7.
Μαρία Κάτελα - βιολί στα 1,3,4,8 και 9.
Αλέξανδρος Κοκκόσης - πιάνο στο 10.
Στέφανος Χαμαλίδης - τρομπέτα στα 10 και 12.
Χρήστος Κυριαζής - σαξόφωνο στα 12,13.

Ηχογράφηση - Μίξη: Paris Recording Home Studio (Ιούλιος 2015 - Μάρτιος 2016) από τα Ματωμένα Ρόδα
Παραγωγή: Ματωμένα Ρόδα
Mastering: George Constantine Kratsas

Artwork: Νίκος Τζανότης
Photography: Alex Beldea
Models: Jane Nnamma, Nicholas DeVries

Τα τραγούδια του άλμπουμ

Η Κηδεία της Άννυ, Οκτώβρης στο Νοσοκομείο, Κατά Συρροή Δολοφόνοι, Μητέρα, Η Νύχτα της Πτώσης, Η Πτώση, Αντίο, Αλίκη, 1 Ιουλίου, Νωρίς για Κάποιο Αντίο, Ξύλινος Πόλεμος, Εύθραυστη Ζωή, Αναχώρηση, Όταν θα Ζήσουμε Μαζί, Οπτασίa.

Το CD διατίθεται για download στο https://matomenaroda.bandcamp.com/album/--2, με αντίτιμο ότι εσείς θέλετε. Δεν υπάρχει δηλαδή συγκεκριμένη τιμή. Όπως και νάχει πάντως τέτοιες προσπάθειες αξίζουν πραγματικά την υποστήριξή μας.

Δείτε μερικά τραγούδια της μπάντας :

https://www.youtube.com/watch?v=6xQ1g9jKRx8

https://www.youtube.com/watch?v=3IMgNZZdYFo

https://www.youtube.com/watch?v=XHQsh2QGIoQ

https://www.youtube.com/watch?v=0Ph5IsccscI

Facebook:
https://www.facebook.com/matomenaroda

Soundcloud:
https://soundcloud.com/matomena-roda

Youtube:
https://www.youtube.com/user/MatomenaRoda