Η κομματική φιέστα της ΝΔ βαφτίστηκε ‘κοπή πίτας του Δήμου Βριλησσίων’ | Του Δημήτρη Κοντοδίνα

2024-02-05 23:19

Χθες πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας. Ήταν η πρώτη κοπή πίτας για τον νεοεκλεγέντα δημάρχου Γιάννη Πισιμίση. Και έπρεπε να εορταστεί από τον κομματικό στρατό της παράταξης που εκπροσώπησε. Πραγματοποιήθηκε παρέλαση υπουργών, πολιτευτών και άλλων στελεχών της Ν.Δ. Έως εδώ τίποτα το μεμπτό.

Ωστόσο δεν έμεινε εκεί η μεγάλη πανήγυρις για το κυβερνόν κόμμα. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης όσο και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ομολόγησαν πως όσα δεν δώσαμε στους προηγούμενους, που δεν ήταν δικοί μας, θα τα δώσουμε σε εσάς. Δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και παρευρέθηκε κι αυτός στην εκδήλωση και συμμετείχε σε επεισόδιο με πολίτη, είχε απειλήσει προεκλογικά το γειτονικό Χαλάνδρι πως σε περίπτωση επανεκλογής του κύριου Ρούσσου, θα αποκλειστεί από το νέο ΕΣΠΑ. Τα ίδια και ο κύριος Αυγενάκης με τις αποζημιώσεις των αγροτών στην Θεσσαλία, τους οποίους και βλέπουμε στους δρόμους. Δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψή τους για την Αυτοδιοίκηση. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιώργος Αυτιάς ο οποίος στο κλείσιμο του χαιρετισμού του, ζήτησε από το κοινό να μην τον ξεχάσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές και ‘να του βάλει ένα σταυρουδάκι’. Προς στιγμήν νόμιζα πως βρίσκομαι σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι που είδα την αφίσα της πρόσκλησης του Δήμου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης, που πλασαρίστηκε ως ‘υπερκομματικός’ προεκλογικά, απέδειξε πως ήταν μια προεκλογική κορώνα και μας έδειξε εμφατικά την κομματική του ταυτότητα, ενώ ξεπλήρωσε και τα ‘γραμμάτια’ στον κομματικό μηχανισμό που τον στήριξε.

Δημήτρης Κοντοδίνας

Μέλος Δημοτικού Συνδυασμού ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’