Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος/Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Εργαστήριο Σεναριογραφίας

2016-05-16 17:19

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κορυφαίοι Σεναριογράφοι αποκαλύπτουν και διδάσκουν όλη τη μεθοδολογία συγγραφής και προώθησης Σεναρίων.

 

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ οργανώνουν το εξειδικευμένο Σεμινάριο – Εργαστήριο για την «Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου».

 

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας 6 εβδομάδων. Σε αυτό θα διδάξουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες Σεναριογράφοι. Οι 66 συνολικά διδακτικές ώρες του σεμιναρίου επιμερίζονται σε :

 

α)       Θεωρητικά Μαθήματα σεναριογραφίας και προώθησης ενός Σεναρίου,

 

β)       Εργαστήρια (workshops)συγγραφής ολοκληρωμένων Σεναρίων για τον κάθε συμμετέχοντα, και

 

γ)       ειδικά MasterClasses, κατά τα οποία διακεκριμένοι Σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης παρουσιάζουν τη δουλειά τους, μιλούν για τις ειδικές απαιτήσεις του επαγγέλματος και απαντούν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

 

Στο τέλος του Σεμιναρίου, αν κάποιο Σενάριο διακριθεί, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίησή του.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

 

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Εργαστήρια

  • Μέσα από ομάδες εργασίας, κάθε συμμετέχων γράφει τη δική του μικρού μήκους ταινία και συμμετέχει σε ασκήσεις δημιουργικής γραφής καθώς και στη διαμόρφωση διαφορετικών projects.

 

Θεωρία

  • Γενικές αρχές

Το επάγγελμα του Σεναριογράφου και οι απαιτήσεις του – δραματουργικές αρχές και κινηματογραφική γλώσσα – γράφοντας για την τηλεόραση και το σινεμά – σεναριογραφία, λογοτεχνία, θέατρο.

 

 

  • Από την αρχική ιδέα στο τελικό σενάριο

Πηγές, μοτίβα, θέματα – Τα στάδια ανάπτυξης – το treatment–η σκαλέτα – το γράψιμο σκηνών

– οι διορθώσεις.

 

  • Χαρακτήρες – Διάλογοι

Η δημιουργία ηρώων – τα χαρακτηριστικά, ο λόγος και η δράση τους – οι δραματουργικές λειτουργίες στην αφήγηση.

 

  • Αφηγηματικές δομές – Πλοκή

Το χτίσιμο της ιστορίας – τρόποι αφήγησης – κανόνες κλασικής δραματουργίας – Διάρθρωση, κλιμακώσεις, επίπεδα σύγκρουσης.

 

  • Σεναριακά είδη

Τα κινηματογραφικά είδη και οι συμβάσεις τους – διαφορετικά στυλ, φορμά και budgets– κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σενάριο – ζητήματα διασκευής.

 

  • Η Αγορά του σεναρίου – Τακτικές προώθησης, πώλησης.

Κινηματογραφική παραγωγή, τηλεοπτικά κανάλια, φεστιβάλ – Πνευματικά δικαιώματα και τεχνικές διαπραγμάτευσης – κυκλώματα παραγωγής, διανομής, εκμετάλλευσης.


 

MasterClasses

 

Κάθε εβδομάδα ένας από τους πλέον καταξιωμένους Σεναριογράφους μιλάει για το έργο του, συμβουλεύει τους συμμετέχοντες και απαντάει στις ερωτήσεις τους. Στα MasterClasses θα διδάξουν Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Κώστας Καπώνης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Μανούσος Μανουσάκης, Βασίλης Νεμέας, Γιάννης Ξανθόπουλος, Χάρης Ρώμας, Κώστας Σταματόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Χατζησοφιά, Αλέξανδρος Κακαβάς.

 

 

Διδάσκοντες

 

Στα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια θα διδάξουν οι : Στάθης Βαλούκος, Βασίλης Κεσίσογλου, Πάνος Κοκκίδης, Γιάννης Μαρούδας, Όλγα Μπακοπούλου, Έλενα Πριόβολου, Ρένα Ρίγγα, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Νίκος Φαρούπος, Ηλίας Φλωράκης, Αλέξανδρος  Κακαβάς.

 

 

ScriptEditing (ΔΩΡΕΑΝ)

 

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου θα ακολουθήσει η διαδικασία του ScriptEditing που θα γίνει σε ατομική βάση χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

 

 

Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Θα χορηγηθεί η επίσημη βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου

Έξι (6) εβδομάδες – 66 διδακτικές ώρες (Θεωρία : 24 ώρες, Εργαστήρια : 24 ώρες, MasterClasses: 18 ώρες)


 

 

Αξία Σεμιναρίου

1.Εγγραφή : 30,00 € 2.Δίδακτρα :

Α Κατηγορία 480,00€ (Όσοι δεν ανήκουν στη Κατηγορία Β) :

α. Με πιστωτική κάρτα σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 80,00 € εκάστη ή β. Σε δόσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητες κάθε συμμετέχοντα και εξόφληση με το πέρας του σεμιναρίου.

Β Κατηγορία 350,00 € (Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφο με τίτλο “Εκπτωτικές Κατηγορίες”)

α. Με πιστωτική κάρτα σε 5 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 70,00 € εκάστη ή

β. Σε δόσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητες κάθε συμμετέχοντα και εξόφληση με το πέρας του σεμιναρίου.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Πανεπιστημίου 17,Σύνταγμα τηλ. : 210 3211228 – 210 3800811 (Καθημερινά 11:00 – 19:00) Email : s.kardakaris@omiros.gr, www.senariografoi.gr , www.aegeancollege.gr