Δήμος Βριλησσίων | Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα-Αγωγοί ομβρίων στην οδό Ροδόπης

2024-02-21 23:24

ba462889-bd63-44f5-b2c9-9400ddeff54211

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πολεοδομική ενότητα από Ολύμπου έως Αναπαύσεως.

Το συγκεκριμένο στάδιο του έργου προβλέπει την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών-τομών για την εγκατάσταση νέων αγωγών όμβριων υδάτων και σχαρών υδροσυλλογής επί της οδού Ροδόπης.

Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο έχουν παρατηρηθεί συχνά προβλήματα μετά από βροχοπτώσεις και με το συγκεκριμένο σημαντικό έργο υποδομής  η πόλη μας θωρακίζεται για τα επόμενα χρόνια.

Για περίπου δύο μήνες εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι επί της οδού Ροδόπης. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση για την προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας, όσο διαρκούν οι εργασίες. Το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και για να ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος του εκτιμάται πως χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης  δήλωσε: «Στην πόλη μας έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του πολύ μεγάλου έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης για την περιοχή από την οδό Ολύμπου μέχρι την οδό Αναπαύσεως. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στην οδό Ροδόπης, σ' ένα δρόμο που πραγματικά αντιμετώπιζε πολύ μεγάλα προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στο συγκεκριμένο σημείο κατασκευάζονται νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων, καθώς και σχάρες υδροσυλλογής. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και ζωτικής σημασίας έργο. Χρειαζόμαστε όλη την κατανόηση και την υπομονή που μπορεί και πρέπει να δείξει η τοπική μας κοινωνία και οι συμπολίτες μας. Η όχληση θα είναι προσωρινή, το έργο όμως, θα είναι μόνιμο»