Blind Tendril - α (alpha) - Progressive Heavy Rock

2021-11-08 18:37

Email Image

Email Image

NΕΟ ALBUM –α  (alpha)

BLIND TENDRIL (Progressive Heavy Rock)

Release Date: 5 Νοεμβρίου 2021

 

 

FFO: Soundgarden, Faith No More, Alice In Chains, Mad Season, Soilwork, Amorphis, Tool, Greenleaf, Brain Police, Kyng, Villagers of Ioannina City

 

 

Οι Blind Tendril, μετά από μία παύση αρκετών ετών, επανέρχονται δυναμικά και θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους με το πρώτο album τους που φέρει την ονομασία α  (alpha).  

Progressive heavy rock ήχοι με μεγάλο φάσμα επιρροών από stoner, grunge, metal και παραδοσιακά στοιχεία τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλον τον κόσμο, ενσωματώνονται και δημιουργούν μία πανδαισία από ήχους, όργανα και τεχνικές. Thelevi   shakers, ντέφι, bongos, cowbells, hand  twist  drums, ακουστικές κιθάρες, πιάνο & synths ενώνονται, ενισχύοντας τον χαρακτήρα του κάθε κομματιού και δημιουργώντας έναν ηχητικό λαβύρινθο.

Email Image

Ψυχεδελικά στοιχεία ενισχυμένα από εφέ και παραμορφώσεις που αφυπνίζουν την αίσθηση της διάστασης του χώρου και δημιουργούν μία ακουστική διέγερση, ένα ταξίδι. Ποικιλία και εύρος φωνητικών στοιχείων, που ενισχύθηκαν από την συμμετοχή του πολυτάλαντου Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra) στο κομμάτι «Hanging By A Thread»!

 

Οι Blind Tendril, είναι μία μπάντα που επιζητά την εξέλιξη, αλλά πάντοτε φιλτράροντας τις κοινωνικοπολιτικές τους ανησυχίες μέσω της μουσικής.  Οι στίχοι είναι ένας συνδυασμός των σκέψεών τους μαζί με αφηγηματικές τεχνικές και παραδόσεις, υφαίνοντας μια μικρή, ξεχωριστή πλοκή για κάθε κομμάτι, πάντα μέσα από  fuzzy και distorted φίλτρα.

 

Οι Blind Tendril δημιουργήθηκαν το 2006 στη Θεσσαλονίκη όπου μοιράστηκαν τη σκηνή μαζί με μπάντες όπως οι Nightstalker, Planet of  Zeus και 1000mods και πλέον αποτελούνται από τους Δημήτρη Σαμαρά – Φωνητικά & Κιθάρα, Jonny  Menary -  Κιθάρα, Rob  Ellis – Μπάσο και Cameron EadieDrums. Μετά από αρκετά χρόνια παύσης, επανήλθαν με έδρα την Αγγλία και μας συστήνουν το νέο τους album  α το οποίο περιλαμβάνει 11 κομμάτια και είναι διαθέσιμο από τις 5 Νοεμβρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Track List

Dead Tree

Idiotsyncracy

Genetic Freaks

Down Below

Νόστος (Nóstos)

Hollow Icon

Hanging By A Thread

Brace

Σώμα (Sóma)

Death-Washed

The Machine

Μουσική/Στίχοι: Δημήτρης  ΣαμαράςΠαραγωγή: Δημήτρης ΣαμαράςΜίξη  και mastering: Αχχιλέας  Καλαντζήςστο Suncord Audiolab • Δημήτρης  Σαμαράς: φωνητικά, κιθάρα, μπάσο  και  λοιπά όργανα • Max Saidi: τύμπαναΚασσάνδρα Μπουτζούκη-Σαμαρά: δεύτερα  φωνητικά • Björn Strid: φωνητικά  στο ‘Hanging By A Thread’ • Αχιλλέας  Καλαντζής: Χειραγώγηση  ήχου  &  ακουστικού ψυχεδελισμού • Logo μπάντας & Σύμβολα  Φεγγαριού Ήλιου  από  τον  Sebastian Jerke •  Main  Artwork  από  MontDoom Design & Illustration • Art Layout από Tomek Adamski (Tazma Studios).

 

To keep up with Blind Tendril’s journey follow them here

                                                      Social Media & Streaming Links